Procurorii au învins-o pe Udrea în cazul "Energia". Videanu îl trage în dosar pe Băsescu

Deputata Elena Udrea are un nou dosar la DNA. Procurorii o acuză că a pretins de la un om de afaceri cinci milioane de dolari pentru a interveni în Ministerul Economiei în vederea unui contract de vânzare-cumpărare dintre Hidroelectrica și societatea comercială a afaceristului. În dosar apare o scenă care ar putea fi devastatoare pentru fostul președinte Traian Băsescu. 

Elena Udrea nu a negat în fața Comisiei Juridice nici una dintre acuzațiile procurorilor, ne-au declarat surse din camera Deputaților. Potrivit surselor noastre, singurele observații pe care le-a făcut ar fi fost legate de cronologia evenimentelor.

Ca moment emoțional, Elena Udrea a mărturisit colegilor că regretă atitudinea pe care a avut-o în momentul adoptării Codurilor. Regret că am susținut reținerea și arestarea preventivă, a spus Elena Udrea. Bomba în acest dosar este legată de implicarea lui Traian Băsescu.

Potrivit surselor DCNews de la Camera Deputaților, în dosar este relatată o scenă devastatoare. Astfel, Silvian Ionescu ar fi susținut în fața lui Adriean Videanu propunerea ca la Hidroelectrica să fie numit director Mihai David. Adriean Videanu ar fi replicat că numirile în Energie le aprobă doar Traian Băsescu.

După publicarea articolului, Elena Udrea a precizat pentru dcnews.ro, că este vizată de procurorii DNA în două spețe și că în ceea ce privește prima speță, ea a spus în fața deputaților juriști că știe despre Vila Săbărel, așa cum a spus și public. În ceea ce privește a doua speță- contractul de vânzare-cumpărare de la Hidroelectrica, care este vizată în acest articol, politiciana a subliniat că știe doar că banii au ajuns de la  afaceristul Bogdan Buzăianu la PDL. 

Acuzațiile DNA în cazul Energia

Elena Udrea este acuzată de pretinderea şi primirea unor foloase necuvenite pentru exercitarea influenţei în legătură cu derularea contractului de vânzare-cumpărare de energie dintre SC Hidroelectrica SA şi o societate comercială. Concret, procurorii DNA susțin că în vara anului 2010, în calitate de "ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic (n.r. PDL), având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA". Procurorii adaugă că Elena Udrea, "pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, la începutul anului 2012, a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD şi o creanță de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass-media". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel