Urmărește emisiunea live


Primarii dâmbovițeni din Vlădeni şi Crevedia, suspendaţii din funcție

Primarii localităţilor dâmboviţene Vlădeni şi Crevedia, Călin Marin, respectiv Teodorescu Florin, au fost suspendaţi din funcţie prin ordin al prefectului, după ce au fost arestaţi preventiv, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, remis vineri.

Suspendările durează până la încetarea măsurii arestării preventive. Edilul din Crevedia, Florin Teodorescu, a fost arestat într-un dosar în care este cercetat, alături de alţi funcţionari din primărie, de constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Din cercetări a reieşit că, începând cu luna mai 2012, bănuiţii ar fi constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de serviciu privind atribuirea, executarea şi decontarea unor lucrări de modernizarea unor drumuri comunale, pentru obţinerea de foloase necuvenite. Astfel, aceştia ar fi atribuit şi încheiat contracte de lucrări fără respectarea prevederilor legale sau ar fi decontat lucrări fictive.

[citeste si]

Primarul din Vlădeni, Călin Marin, a fost arestat preventiv într-un dosar penal ce vizează conflict de interese şi abuz în serviciu. Acesta şi-a angajat soţia în primărie, a semnat documentele care au stat la baza organizării concursului pentru postului, a semnat dispoziţia de numire în funcţie a soţiei sale, fişa postului acesteia şi a dispus delegarea atribuţiilor de ofiţer de stare civilă soţiei sale. De asemenea, conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în perioada aprilie - mai 2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a semnat un act adiţional la contractul din data de 01.01.2013, încheiat de primărie cu SC SINDCAS SRL, modificând şi completând obiectul, durata şi preţul contractului. Ulterior, a avizat contractul de muncă încheiat între SC SINDCAS SRL şi soţia sa Călin Ionica Daniela, dispunând şi plata celor două facturi emise de societatea anterior menţionată, prin aceasta soţia sa obţinând un folos patrimonial reprezentat de retribuţia lunară primită, în sumă de 2.120 lei/lunar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel