Prima grădină zoologică holografică din lume. Unde pot fi văzute animalele care sunt dar... nu sunt

foto: hologramzoo.com.au
foto: hologramzoo.com.au

O grădină zoologică virtuală, mai exact - holografică, are deja porţile deschise din iarna anului trecut. Ce pot vedea vizitatorii aici?

Prima grădină zoologică holografică din lume a fost creată de cei de la Axiom Holographics, iar această atracție i-a lăsat pe oamenii din Brisbane cu gura căscată încă de la deschidere, în decembrie 2022. Aşadar, Australia a avut curajul să vină pe piaţă cu ceva cu totul inedit: un parc zoo cu imagini 3D realiste cu animale care plutesc magic în aer chiar în fața ochilor şi fascinează pe oricine.

"Este ca și cum ați păși într-o lume fantastică în care elefanții, girafele, dinozaurii și chiar și o balenă colosală de 25 de metri prind viață în detalii uimitoare. Având peste 50 de creaturi holografice expuse, această grădină zoologică este o Arcă a lui Noe virtuală", este descrierea făcută de Interesting Engineering.

Este prima şi singura grădină zoologică holografică din lume

Grădina zoologică holografică din Australia nu este doar o simplă proiecţie în spaţiu a animalelor, ci şi o enciclopedie. Exponatele îi poartă pe privitori în călătorii virtuale, de la safari african până la Arctica și chiar înapoi, pe firul timpului, până în epoca dinozaurilor şi a altor specii preistorice. Nici mediile submarine nu au fost neglijate, astfel că vizitatorii se vor putea simţi ca niște adevărați exploratori.

Ceea ce diferențiază această grădină zoologică de orice altă experiență de realitate virtuală este utilizarea ingenioasă a tehnologiei de ultimă oră a ecranelor holografice. Spre deosebire de căștile VR, care pot fi greoaie și izolante, produsul companiei Axiom le permite mai multor persoane să vadă același spectacol în același timp. E o experienţă colectivă de cea mai bună calitate, în interiorul unei săli de 1.500 de metri pătrați unde se află şi două tuneluri gigant de câte 20 de metri lungime, decorate cu ecrane pe trei laturi. Camerele mai mici oferă aventuri în stilul unui escape room, cu ființe mai puțin cunoscute de la grădina zoologică, precum Dracula și Frankenstein.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel