Premiile Oscar 2016: "Son of Saul", cu Levente Molnar, a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film străin

Lungmetrajul maghiar "Son of Saul", cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a câştigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii, care are loc la Los Angeles.

"Fiul lui Saul/ Son of Saul", propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes. Pelicula a fost distinsă cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes şi a primit trofeul pentru cel mai bun film străin la ediţia din acest an a Globurilor de Aur.

În luna decembrie, "Son of Saul" a fost inclus pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru nominalizarea la premiul Oscar pe 2016 la categoria "cel mai bun film străin". Pe lista scurtă nu a fost inclusă însă propunerea României la această categorie a premiilor Oscar din 2016, respectiv filmul "Aferim!", de Radu Jude.

Filmul "Son of Saul" este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

 




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel