Prăbușirea lui Orban: de la pierderea șefiei PNL la EXCLUDERE. ”Cine poate să îl mai recunoască?”

Se decide excluderea lui Ludovic Orban din PNL
Se decide excluderea lui Ludovic Orban din PNL

Ludovic Orban ar putea fi exclus din PNL. Decizia se va lua vineri, a anunțat cel care i-a luat locul la conducerea PNL, Florin Cîțu. 

Fusese avertizat, dar, în fața unei pierderi pe care nu a acceptat-o, a lansat o rafală de atacuri și jigniri, principala țintă fiind Klaus Iohannis. L-a numit ”chiriașul de la Cotroceni”, considerând chiar că este un președinte ”care a luat-o razna complet”. ”Cine poate să îl recunoască pe vizitatorul de la piramide? Nu vreau să zic mumia… Eu nu îl recunosc” a insistat Ludovic Orban, miercuri seară, în vreme ce-și pierdea demnitatea de bun orator, ce și-a câștigat-o, de-a lungul timpului, datorită experienței în politică și capacității de a vorbi mult, fără a spune nimic. Astfel, întrebarea ”Cine poate să îl mai recunoască?” este valabilă și în ceea ce-l privește. 

În fața unei pierderi pe care nu o acceptă, Ludovic Orban pierde tot. Florin Cîțu, care nu a răspuns avalanșei de atacuri lansată de fostul președinte al PNL, a anunțat că vineri se va lua în discuție posibila excludere a lui Ludovic Orban din partid. 

Ludovic Orban, astăzi supărat pe PSD, neagă trecutul și momentele în care a beneficiat de susținerea partidului pe care îl blamează (la dărâmarea Guvernului Dăncilă, la instalarea primului Guvern PNL, după Dăncilă, dar și anul trecut, când Guvernul Orban a trecut cu voturile PSD).

Nu recunoaște ceea ce Raluca Turcan îi reproșează, că ”a predat PNL în brațele PSD”, asta deși a știrbit majoritatea parlamentară cu USR și UDMR, tocmai prin demisia sa din grupul parlamentar al PNL, urmată de alte 20.

Vezi aici mai mult: Manevra lui Orban a împins PNL spre PSD. Revine USL? Social-democrații vor premierul și jumătate din Guvern. După calcule, USR e out 

Miercuri, i-a spus Ralucăi Turcan că ”această expunere o caracterizează foarte bine”, continuând, în stilul ce-l caracterizează, din păcate, în ultima vreme: ”Cât de nerușinat să fii? Cât de mincinos să fii, cât de lipsit de respect față de oameni, să le insulți inteligența cu astfel de afirmații. Eu m-am dezafiliat din Grupul Parlamentar PNL în semn de protest tocmai pentru deschiderea negocierilor cu PSD. (...) Cîțu nu mai are nicio legitimitate”, a spus Ludovic Orban la Realitatea Plus. 

Negocierile cu PSD îi displac lui Ludovic Orban, dar, în trecut, nu i-au displăcut membrii PSD. În timp ce se lăuda că este împotriva traiseimului politic, primea oameni precum Mihai Chirica în PNL, cu brațele deschise, și-i punea cap de listă la alegeri. Când oamenii PSD au fost motorul PNL a fost excepțional, pentru că au oferit procentele care reprezintă pentru Ludovic Orban o laudă, dar când negocierile sunt pe față, cu toate zarurile aruncate pe masă, e rău. 

Nu știm dacă va fi exclus Ludovic Orban din PNL sau nu, dar mutările sale din ultima perioadă l-au exclus din vârful politicii românești, iar unii analiști îi prevăd chiar destinul lui Călin Popescu Tăriceanu în politică... sau în afara ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel