PNL, mesaj către Guvern în cazul Eurovision

PNL cere Guvernului să găsească 'de urgenţă' o soluţie pentru participarea României la Eurovision, a anunţat vicepreşedintele partidului Gigel Ştirbu, preşedinte al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

'Guvernul Cioloş poartă responsabilitatea enormă atât a respingerii României de la Eurovision, cât şi a decredibilizării ţării noastre la nivel european şi internaţional. (...) Solicităm Guvernului Cioloş să se implice şi să găsească de urgenţă o soluţie care să permită participarea României la Eurovision. Noi înţelegem grija Guvenului pentru balanţa financiară, însă a fi tehnocrat nu înseamnă să nesocoteşti interesele şi imaginea României în lume şi nici să desconsideri dreptul românilor de a avea acces la programele televiziunii publice pe care aceştia o susţin din banii lor', arată Ştirbu, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Potrivit liberalului, criza internă a situaţiei de la TVR a degenerat într-o criză internaţională de imagine a României din cauza 'dezinteresului' şi 'incapacităţii' prim-ministrului şi a ministrului de Finanţe de a se implica şi a identifica o soluţie viabilă pentru redresarea postului public de televiziune. Ştirbu susţine că şi PSD poartă responsabilitatea actualului blocaj în care se află TVR, întrucât s-a 'încăpăţânat în decizia de a face o numire politică în fruntea instituţiei, conform principiului 'ori faceţi ca noi, ori se aleagă praful.

'Atragem atenţia Guvernului că România nu este o societate comercială care poate fi gestionată doar pe bază de cifre, în termeni de profit şi pierdere. România are suflet, are oameni care muncesc şi au aspiraţii, oameni care cred în ţara lor şi se mândresc că sunt români, oameni care resimt în plan personal problemele ţării lor. Aceşti oameni au ieşit în stradă şi au oferit încrederea lor unui guvern tehnocrat de la care aşteaptă un răspuns pe măsură', completează deputatul PNL.

European Broadcasting Union - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume - i-a retras Televiziunii Române calitatea de membru ca urmare a neplăţii unor datorii în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni. Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc în luna mai, potrivit site-ului eurovision.tv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel