EXCLUSIV  Plan ambițios preluat din vestul Europei. Cătălin Țibuleac: Am elaborat proiectul și-l vom înainta în Guvern și Parlament

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, a venit cu detalii privitoare la proiectul în care AMDTDD este implicată în cadrul Alianței pentru Turism.

Președintele Asociației Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre necesitatea unei legislații aplicate pentru organizațiile de management al destinației:

„OMD-ul este o Organizație de Management al Destinației, o placă turnantă pentru o reformă viabilă, sustenabilă în turismul României. Nu este un concept inventat de noi, funcționează de ani buni în vestul Europei, în destinații cunoscute și performante. Noi încercăm să adaptăm în România acest model de funcționare al turismului. El are ca fundament asocierea voluntară a unităților administrativ teritoriale cu industria ospitalității și tot ce înseamnă servicii turistice pe orizontală.

Evident că discutăm de OMD-uri locale, județene, regionale și, nu în ultimul rând, un OMD național care să asigure promovarea turismului în România. Un astfel de concept necesită și norme legale de aplicare și atât se impune implementarea unei legi speciale care să reglementeze modul de funcționare și principiile de funcționare ale unei organizații de management al destinației“, a precizat președintele AMDTDD.

Lege 275 nu ne ajută, vom scrie o lege nouă

„În prezent, avem Legea 275 care, pe lângă existența OMD-urilor, prevede înființarea atașaților de turism, e o poveste mult mai complexă, dar, chiar și așa, nu avem norme de aplicare. Astfel, Alianța pentru Turism, înființată anul trecut, în care noi, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării suntem membri, am fost și în consiliul director până în ianuarie, a decis să formeze grupuri de lucru specifice chiar în domeniul necesar pentru industrie. Acesta este chiar legiferarea OMD-urilor, iar Asociația Delta Dunării este lider în acest plan.

Până în prezent, am elaborat proiectul de lege care este unul ambițios, dar care răspunde nevoilor industriei. Ulterior, urmează să elaborăm și proiectul privind normele de aplicare și, mai târziu, după o discuție în APT să înaintăm acest proiect către Guvern și Parlament. Majoritatea primarilor înțeleg conceptul de OMD și înțeleg necesitatea unei promovări și dezvoltări coerente a Deltei Dunării. Comunitățile sunt alături de noi, iar industria sprijină un astfel de concept.“, a precizat Cătălin Țibuleac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel