Pisica ta te trezește dimineața prea devreme? Iată ce ai putea face

Pisica ta te trezește dimineața prea devreme? Iată ce ai putea face / Foto: Pixabay, de Didgeman
Pisica ta te trezește dimineața prea devreme? Iată ce ai putea face / Foto: Pixabay, de Didgeman

În articol găsești câteva sfaturi care te vor ajuta în cazul în care pisica ta te trezește dimineața prea devreme.

Ai o întâlnire importantă dimineața și pisica ta te trezește la 4 dimineața. De ce? Și ce poți face ca să nu se mai întâmple asta? Deși pisicile sunt dezvoltate pentru activități pe timp de noapte, în timpul domesticirii s-au adaptat la stilul de viață uman. Pisicile domestice tind să fie cele mai active dimineața devreme și la amurg, nu în mijlocul nopții. De asemenea, își schimbă ciclurile de activitate pentru a se potrivi cu cele ale stăpânilor lor, scrie sciencealert.com.

Aceasta înseamnă că dacă dormi noaptea, pisica ta ar trebui să se odihnească și ea, și mulți oameni dorm cu pisica lor. Într-un sondaj al femeilor din SUA, aproximativ 30% au dormit cu cel puțin o pisică. Deci, de ce unele pisici vor să se joace dimineața foarte devreme?

Ce să faci dacă pisica ta te trezește dimineața devreme



Motivul pentru care pisica ta te trezește te va ajuta adesea să înțelegi cum să o oprești. Iată trei motive pentru care pisica ta ar putea să te trezească și cum să rezolvi problema:

1. Le este foame

Acesta este printre cele mai frecvente motive. Din păcate, unul dintre primele lucruri pe care le va face o persoană adormită este să-și hrănească pisica. Acest lucru recompensează comportamentul și face ca pisica să-l repete.

Pentru a începe să rezolvi această problemă, asigură-te că pisica ta primește suficientă mâncare pe parcursul zilei. Le puteți hrăni cu o masă sau cu o gustare satisfăcătoare chiar înainte de a merge la culcare.

2. Nu au o rutină

Pisicile iubesc predictibilitatea. Menținerea unei rutine regulate a fost chiar asociată cu niveluri reduse de stres la pisici. Pentru a menține o rutină, păstrați ora mesei, orele de joacă și orice îngrijire aproape la aceeași oră în fiecare zi.

Goliți așternutul la intervale regulate, previzibile (așternutul murdar sau deranjat poate fi, de asemenea, un motiv pentru care pisica dvs. vă trezește). Încercați să nu mutați tăvile de gunoi sau bolurile decât dacă este necesar.

3. Nu își consumă energia pe tot parcursul zilei

Se știe că pisicilor le place să doarmă, dar le place și să se joace. Este important să oferi pisicii tale acces la o varietate de jucării și resurse din casă pentru a interacționa, mai ales dacă nu ești des acasă.

Stâlpii de zgârietură oferă pisicilor un loc în care să se cațere și să se întindă. Mingile și jucăriile moi le oferă posibilitatea de a se juca și de a face mișcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel