EXCLUSIV  Petreceri copii. CAPCANA în care pică părinții

Când copilul este mic, iubirea intră la capitolul stare de urgență, cod roșu de îngrijorare. 

Fiecare secundă e trăită intens. Cuvintele să nu-l rănesc curg ca o mantră, în timp ce îl hrănești, îl speli, îl îmbraci, îl încalţi, îl mângâi, îl legeni, îi cânți, îl duci la doctor când ceva îl doare, îi ştergi lacrimile, îl cerţi, deși te doare, îl creşti, îl educi. Numai că nu-ți spune nimeni cum să faci toate astea, înveți din mers. E greu deseori, însă te hrănesc bucuriile lui.

Pe măsură ce copilul crește, părinții își doresc să-i aducă tot mai multe bucurii. Și ce bucurie mai mare poate fi decât o petrecere aniversară? Da, copiii iubesc zilele lor de naștere. De aceea, părinții doresc ca acea sărbătoare să fie una cu adevărat memorabilă.

Pe vremea când nu existau internet și rețele de socializare, de ziua unui copil se pregătea tort cu cremă făcută în casă și, dacă erai norocos, era ornat cu fructe. Locul distracției era sufrageria sau grădina casei. Acolo se adunau verișorii, vecinii și colegii de școală. Acum, așteptările urcă până-n cer, iar petrecerile copiilor devin evenimente sociale cu bugete mari.

Așa ajungem la o scenă dintr-un pub din Constanța, care m-a pus pe gânduri. În spatele meu, liceeni povestind și butonând telefoanele, mai în spate, cupluri de vârste diferite savurându-și prânzul, în dreapta, un barman care pregătea un cocktail, în jur, chelneri ce alergau de colo-colo, iar mai în față... petrecerea unui copil.

Sufrageria a fost înlocuită cu un pub - două mese unite pentru șapte, opt copii. Le-a fost servită pizza. Lângă cele două mese unite, la o altă masă mai micuță se afla mama sărbătoritului. Lângă ea stăteau și cadourile. Nu a fost greu să ghicesc ce primise, haine de... firmă.

Agitație. E momentul tortului. Printre discuțiile celorlalți de la mese, s-a cântat La mulți ani. S-au făcut poze cu telefonul. Copiii au zâmbit și au mâncat două lingurițe din tortul tăiat frumos. Agitație din nou. E timpul ca fiecare să plece acasă.

Am plecat și eu de acolo cum pleci de la doctorul care spune că ceva nu e în regulă, dar nu-i nimic, îți zice, sunt șanse de vindecare. E adevărat, vremurile s-au schimbat și sunt în continuă schimbare, însă de când este o idee bună aniversarea unui copil într-un pub? Unde sunt copacii care fac umbră, leagănele, toboganele, jucăriile? Unde sunt locurile în care pot alerga și da drumul la baloane? Unde e copilăria?

În ritmul acesta, copilul devenit adult va avea o nevoie imensă de copilărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel