Pensii de 9,4% din PIB în PNRR. Se apropie termenul limită de renegociere. Falcă: Budăi nu a trimis niciun document la Bruxelles. Ne trage în jos

Renegocierea bugetului alocat pensiilor de 9,4% din PIB. Gheorghe Falcă, PNL: Budăi nu a trimis  niciun document la Bruxelles, iar negocierea se finalizează la sfârșitul lunii aprilie / Foto: Facebook Marius Budăi
Renegocierea bugetului alocat pensiilor de 9,4% din PIB. Gheorghe Falcă, PNL: Budăi nu a trimis  niciun document la Bruxelles, iar negocierea se finalizează la sfârșitul lunii aprilie / Foto: Facebook Marius Budăi

Gheorghe Falcă, eurodeputat PNL, susține că ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a transmis la Bruxelles niciun document în privința bugetul alocat pensiilor de 9,4% din PIB.

Deși anterior s-a anunțat că România va cere mai multe schimbări în privința Planului de Redresare și Reziliență, Gheorghe Falcă, eurodeputat PNL, susține că ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a transmis la Bruxelles niciun document în privința renegocierii bugetului alocat pensiilor de 9,4% din PIB.

"De un an de zile domnul ministru Budăi ne tot spune că se va lupta cu acel prag de 9,4% din PIB, dar până în acest moment nu a trimis  niciun document la Bruxelles, iar negocierea se finalizează la sfârșitul lunii aprilie. Statul poate solicita eliminarea unor bariere din Programul Național de Redresare și Reziliență. 

Gheorghe Falcă: Acest minister ne trage în jos cu ceea ce înseamnă accesarea fondurilor europene din PNRR

Domnul ministru este în urmă cu toate reformele. Reforma pensiilor speciale este în urmă, reforma salarizării unice și reforma pensiilor din nou sunt în urmă și acest minister ne trage în jos cu ceea ce înseamnă accesarea fondurilor europene din PNRR, cele două tranșe care trebuie să vină în România, care înseamnă miliarde de euro pentru administrațiile locale, pentru administrația centrală, pentru economia românească. Este nevoie să creăm locuri de muncă. L-am văzut ieri pe președintele Consiliului Județean Vaslui care transmisese la Vaslui sporuri de muncă grea în cadrul Consiliului Județean și noi știm că cel mai mare angajator în Vaslui nu este din sistemul privat, ci este Direcția Protecția Copilului.

Dacă nu reușim să creăm locuri de muncă, nu vom da speranță oamenilor. Dacă vrem să avem pensii cât mai mari pentru cetățeni trebuie să sprijinim cât mai mult sectorul privat pentru a crea aceste locuri de muncă", a declarat Gheorghe Falcă la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel