Pedepse mai mari pentru traficul de droguri, propuse de USR. Lavinia Cosma: Mulţi nu au citit textul

Fotografie cu caracter ilustrativ
Fotografie cu caracter ilustrativ

Lavinia Cosma, deputatul USR care a iniţiat proiectul privind majorarea pedepselor pentru traficul de dorguri, a anunţat că textul propunerii nu a fost citit de foarte mulţi oameni, astfel că toate criticile sunt nefondate. 

Ea a spus că scopul nu e „să băgăm tinerii la pușcărie".

„În primul rând, trebuie să facem o clarificare, pentru că cred că de aici au pornit neînțelegerile despre mărirea de pedepse la trafic, și nu la consum, și asta cred că nu s-a înțeles ieri, și de aici au pornit o serie de reacție, inclusiv a celor tineri din USR. Scopul nu este să băgăm tinerii la pușcărie, ci să combatem traficul, și asta scrie foarte clar în textul de lege, sigur, e complicat cu textul de lege, pentru că aparent, nu l-au citit foarte mulți și atunci, s-a răspândit foarte repede un zvon că e vorba de o creștere de pedepse pe ceea ce înseamnă consum", a afirmat Lavinia Cosma, joi, pentru Mediafax.

Diferenţe între consum propriu şi comercializare 


„Există doi termeni, ca să spun așa, deținere pentru consum propriu și care nu a fost modificat și deținere în scop de comercializare, și aici s-au mărit pedepsele. (...) Pot să înțeleg frica, însă, revenind la textul de lege, nu s-a modificat nimic în acest sens, rămâne aceeași situație ca înainte", a completat Cosma.

Proiectul, elaborat în urma discuţiilor cu DIICOT


„Am discutat cu ONG-uri, cu medici, cu juriști, cu instituțiile care potrivit legii au responsabilitate în acest sens, Agenția Națională Antidrog, crimă organizată, DIICOT, grupuri de lucru. Să știți că nu a fost făcută legea asta de pe-o zi pe alta, cum am visat eu peste noapte, ci de un and e zile, am fost, am discutat, am vizitat centre de abilitare care sunt susținute de ONG-uri, să văd exact cum stăm. Da, sunt convinsă că și astăzi, și aseară, au fost foarte mulți dealeri și consumatori care au reacționat, dar scopul meu este să avem o strategie și să-i salvăm pe acești tineri, și nu sunt cuvinte mari, când spun să-i salvăm, pentru că substanțele acestea le prăjesc creierul într-un timp foarte scurt", a explicat deputatul USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel