PDL - o confuzie pe care trebuie să ne-o asumăm!

“A fost o confuzie pe care mi-o asum!”. Asta a putut să mai spună dl Mircea Toader, PDL, după ce partidul său a votat din greşeală reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei. Toată povestea ar putea fi de râs, ne-am putea distra un pic pe seama acestor ameţiţi la aflarea veştii şi apoi am trece mai departe la treburi serioase. Dar, dacă stai să analizezi toată isprava îţi cam piere cheful de zâmbet!

La Cameră şedinţa nu a fost condusă de Roberta Alma Anastase, aşa că nefiind la timonă o specialistă în concursuri de miss nu poţi da vina pe deja celebrul personaj care a reuşit unica performanţă de a transforma 80 de persoane în 170, cât ai zice Boc.

E foarte greu să spui că deputaţii tăi s-au fâstâcit, că i-a păcălit opoziţia, că nu au fost alături de ei miniştrii din Guvern care să-i atenţioneze, să-i călăuzească. Au votat greşeala chiar domnii Ialomiţianu şi Botiş dar şi distinsa doamnă Elena Udrea. Prima persoană conduce Finanţele şi e omul căruia trebuia să-i sune clopoţelul de alarmă - adică placa aceea cu “nu sunt bani”pe care ne-o pune din toate poziţiile şi pe toate posturile TV ori de câte ori e întrebat. Era vorba de reducerea TVA, o chestiune din sertarul lui şi dacă e serios şi profesionist, chestia cu am greşit nu poate fi luată în considerare. Apoi, domnul Botiş este şef la Muncă, e deja de ceva timp acolo (cred că şi dânsul şi-a dat seama) şi sunt convins că ştie că treaba cu impozitarea pensiilor ţine şi de atribuţiile domniei sale. Uite însă că şi el a votat! Bun, pe doamna Udrea nu o mai punem la socoteală, treburile astea atât de greşite astăzi la vot nu ţin de turism şi nici de dezvoltare, chiar dacă se spune că dânsa e în toate prin acest Guvern şi se pare că şi reciproca este valabilă.

Într-un registru foarte serios, ceea ce s-a întâmplat astăzi ne arată că Parlamentul a ajuns un loc al absurdului, o anexă a celor care zic că guvernează, că noi toţi suntem pe mâna unor ameţiţi care se află acolo cu alte scopuri şi că, atunci când şi cei mai experimentaţi membri ai partidului de guvernământ cum ar fi Mircea Toader se fâstâcesc în acest fel, ne putem aştepta la orice.

Să ne imaginăm cam ce mai pot aceşti oameni să voteze din greşeală?

Ar putea să voteze modificarea Legii gravitaţiei ...Ar putea, tot din greşeală, să decidă unirea cu Republica Moldova sau atacarea Rusiei? Exemplele de mai sus sunt în mod intenţionat exagerate, dar oare cât de departe suntem de astfel de tragedii, pentru că dacă suntem sinceri cu noi înşine trebuie să recunoaştem că în urmă cu câţiva ani nu ne imaginam o ţară condusă în acest fel, din greşeală în greşeală! Nu mai e mult şi explicaţia de astăzi a domnului Mircea Toader se va putea aplica întregii puteri care pe zi ce trece se dovedeşte a fi o confuzie pe care toţi trebuie să ne-o asumăm!

Citeşte şi:

PDL a votat din greşeală reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Mircea Toader îşi asumă greşeala

Ministrul Muncii, despre reducerea TVA: Legislativul s-a pronunţat, Executivul trebuie să aplice

Mihai Tănăsescu: Scăderea TVA şi neimpozitarea pensiilor nu au fost discutate cu FMI. Trebuie analizate cu grijă, efectele nu se cunosc – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel