Patru greșeli care duc la defectarea mașinii de spălat. Toate gospodinele le fac

Patru greșeli care duc la defectarea mașinii de spălat. Toate gospodinele le fac. Sursa foto: freepik.com
Patru greșeli care duc la defectarea mașinii de spălat. Toate gospodinele le fac. Sursa foto: freepik.com

Când aparatele electrocasnice se defectează, gospodinele dau vina pe praful de spălat de proastă calitate, apa dură sau pe producători.

Mașina de spălat este esențială într-o casă. Trebuie să ținem cont de regulile de funcționare a aparatelor de uz casnic, atunci când le exploatăm.

Iată greșelile pe care trebuie să le eviți, dacă vrei ca mașina de spălat să funcționeze bine mai mulți ani.

Mașinile de spălat se defectează din cauza faptului că gospodinele nu citesc instrucțiunile sau nu verifică buzunarele hainelor, care sunt pline, uneori, de obiecte mici.

Rosturile de la gresie și faianță vor rămâne curate timp de o lună. Iată cu ce trebuie să le ștergi

Greșeala 1: supraîncărcarea. Chiar dacă s-au adunat foarte multe rufe murdare, nu supraîncărca  mașina de spălat, deoarece, în primul rând, hainele nu se vor spăla bine. În al doilea rând supraîncărcarea ar putea duce la defectarea rulmenților sau amortizoarelor.

Hainele ude cântăresc mai mult. Și într-un tambur plin, hainele se vor spăla și clăti mai rău. Cu încărcătură maximă de 6 kg, poți spăla 3 kg de haine din materiale sintetice și 2 kg de haine din lână.

Toarnă bere în tigaie și vezi ce se întâmplă în câteva minute

Greșeala 2: lucruri mici. Cine nu a căutat prin grămada de haine spălate șosetele sau lenjerie intimă? Aceste obiecte au tendința să dispară undeva în cuva mașinii de spălat. De fapt, ele cad în golul dintre tambur și nu mai este posibil să le extragi de acolo. Prin urmare, cel mai bine este să speli obiectele mici în pungi speciale.

Monedele din buzunare trebuie îndepărtate înainte de spălat. În timpul spălării, aceste pot cădea în sistemul de scurgere și pot provoca o viitoare defecțiune a mașinii de spălat.

Îndepărtează grăsimea și murdăria veche de pe hotă în 10 minute: filtrul va străluci și va fi ca nou

Greșeala 3: prea mult detergent. Mai mult detergent nu înseamnă un efect de spălare mai bun. Produsele chimice de uz casnic trebuie dozate. Unele persoane consideră că mai mult detergent va spăla mai bine hainele, dar nu este chiar așa. Utilizarea unei cantități mare de detergenți, în special la mașinile cu încărcare frontală, poate cauza defecțiuni deoarece excesul de spumă blochează sistemul de scurgere.

Pune cuișoare la intrarea în casă, în luna martie. De ce este esențial să faci asta?

Greșeala 4: uiți să cureți filtrul. Filtrul mașinii de spălat are o funcție foarte importantă: colectează diferite obiecte, precum monede, păr, elastice pentru păr și multe alte lucruri mici. Filtrul trebuie curățat de 4 ori pe an sau chiar mai des, dacă simți un miros neplăcut sau observi că mașina spală mai rău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel