Operatorii de turism chinezi ne promovează țara

Un important punct de atracție din Hunedoara a devenit foarte interesant pentru chinezi, care vor începe să-l promoveze în ofertele turistice.

Cetatea Deva, monument istoric atestat la 1269, va fi introdusă într-un circuit turistic european după ce fortificaţia medievală a atras atenţia touroperatorilor chinezi prezenţi la prima ediţie a Forumului pentru turism „Romanian Chinese Travel Forum”, care a avut loc la Bucureşti la sfârşitul săptămânii trecute. 
 
După această victorie, autorităţile locale din Deva şi-au propus să dezvolte oferta de turism pentru întreg judeţul Hunedoara. Astfel, vor fi integrate mai multe monumente istorice sau staţiuni balneare în acest circuit, astfel încât vizitatorii să aibă la dispoziţie cât mai multe oportunităţi de excursii. 
 
Toate tipurile de turism 

„Suntem păstrătorii a peste 400 de obiective turistice. Touroperatorii chinezi s-au arătat interesaţi să le promoveze în circuite europene. Vom mai avea o întâlnire pentru a stabili, împreună, un circuit turistic de câteva zile prin tot judeţul. Putem atrage vizitatori de toate vârstele şi categoriile, pentru că aici pot practica toate tipurile de turism - de la turismul cultural, balnear, de recreere sau rural până la turismul sportiv şi extrem”, a declarat directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva, Alin Suciu, potrivit Agerpres. 

„Romanian Chinese Travel Forum” a reunit la Bucureşti peste 80 de specialişti în domeniu şi reprezentanţi ai unor agenţii de turism din Franţa, Italia, Germania, Austria, China şi România. În cadrul evenimentului, au fost aduse în discuţie mai multe atracţii turistice din judeţul Hunedoara. 

Numărul turiștilor, în continuă creștere

Aproape 7.500 de turişti români şi străini au vizitat Cetatea Deva în primele două luni ale anului 2017, de şase ori mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi dublu faţă de intervalul ianuarie-februarie 2015. 

Statistica include doar turiştii care, pentru a ajunge pe Cetate, au folosit telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii. Preţul unui bilet pentru telecabină este 10 lei, în cazul unei călătorii dus-întors, şi 6 lei în cazul unei călătorii dus sau întors. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel