EXCLUSIV  Omul căruia i se datorează mașina ARO. Director: A lăsat o lozincă extraordinară. L-au dat afară

Au trecut aproape 20 de ani de la închiderea uzinei ARO Câmpulung. Directorul Mihai Mărțișor Ciobanu a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre omul căruia i se datorează existența automobilului românesc.

În cadrul interviului exclusiv pentru DC News, Mihai Mărțișor Ciobanu a vorbit despre omul căruia i se datorează existența mașinii ARO:

„Ioan Giuvelcă l-a înlocuit pe primul director ARO, Victor Nagy, un om extraordinar care nu merita tratamentul mizerabil care i-a fost aplicat. Lumea nu știe. A fost schimbat de la ARO și abia și-a găsit un loc de muncă la o cooperativă din București, ca merceolog. Este extrem de umilitor. Un om care a ținut o viață o fabrică, a ținut-o în ordine și a pus o lozincă extraordinară la intrare, deasupra porții principale: Cea mai înaltă facultate este uzina. Și avea foarte mare dreptate. Să-l dai afară în felul în care a fost dat și să iasă la pensie ca merceolog e ceva incalificabil.

Nici măcar nu au putut să dea numele de Victor Nagy la strada care duce spre uzină. Acest om, toată viața a trăit și a muncit pentru uzina asta, cu rezultate extraordinare. E o chestie groaznică, o bătaie de joc ordinară. El a fost dat afară prin anii 80, fiind în uzină de la înființare. A fost un om extraordinar, de meserie strungar, dar foarte priceput“, a precizat Mihai Mărțișor Ciobanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel