O violoncelistă engleză și o pianistă americană se întâlnesc la București în Stagiunea de marți seara

Angela Drăghicescu
Angela Drăghicescu

Violoncelista engleză Josephine Knight se numără printre cei mai buni instrumentiști ai generației sale.

Violoncelista engleză Josephine Knight se numără printre cei mai buni instrumentiști ai generației sale. Este cunoscută și apreciată ca solistă, partener de muzică de cameră și profesor. A colaborat cu dirijori de marcă precum Vasily Petrenko, Christian Zacharias, Richard Hickox și Jac van Steen. În 2005 și-a făcut debutul în BBC Proms cu un concert la Royal Albert Hall din Londra. A înregistrat pentru casele de discuri EMI Classics, Deutsche Grammophon, Chandos și Blackbox/ASV.

În anul 2000 pianista Angela Drăghicescu a debutat în cardul fundatiei ACUMM iar în 2001 a obtinut o bursă de studii din partea Guvernului American pentru cursurile de pian ale Universității de Muzică din Louisiana, la clasa marelui pianist Michael Gurt unde și-a obținut diploma de absolvire și de masterat. În 2012 a obţinut titlul de Doctor în Muzică al Universtății de Muzică din Texas la Austin, specialitatea acompaniament și muzică de cameră, la clasa profesoarei Anne Epperson, pianista marelui violinist Jascha Heifetz.

Cele două muziciene se întâlnesc la București pentru un concert de muzică de cameră în cadrul Stagiunii de marți seara.

(w670) Josephine

Josephine Knight


Stagiunea de marți seara

Marți, 23 mai 2017, 19:00 - 21:00, Sala mică

Josephine Knight – violoncel

Angela Drăghicescu - pian

Program:

  • · Robert Schumann Adagio şi Allegro, op. 70
  • · Johannes Brahms Sonata nr. 1 pentru pian şi violoncel, în mi minor, op. 38
  • · George Enescu Sonata pentru violoncel şi pian în fa major, op. postum
  • · Mendelssohn Sonata in Re major, nr 2 Op. 58, pentru violoncel si pian

Josephine Knight a studiat la Yale University și la prestigioasa Juilliard School din New York cu prof. Aldo Parisot și la Royal Academy of Music cu David Strange. Apoi, violoncelista a câștigat o bursă de studiu cu Mischa Maisky la Accademia Musicale Chigiana, Siena, Italy. În calitate de solistă sau de interpret de muzică de cameră, a colaborat cu mari muzicieni, printre ei Daniel Hope, Maxim Vengerov, Lisa Batiashvili, Wu Han, Menahem Pressler, Melvyn Tan, Michael Tree, membru al legendarului cvartet Guarneri, cu cvartetele Emerson și Takác. În perioada în care a făcut parte din trioul Pizzaro, a susținut numeroase recitaluri la Wigmore Hall, Aldeburgh (unde formația a făcut parte din proiectul Artists in Residence), în cadrul festivalurilor internaționale de muzică de cameră Petworth, Newbury și Stavanger, la Casa da Música in Porto și la Tonhalle in Düsseldorf.

Josephine Knight cântă pe un instrument Johannes Guidantus (1728) oferit de Florian Leonhart, căruia îi este profund recunoscătoare.

Născută la 18 aprilie 1981, în Bucureşti, Angela Drăghicescu și-a început studiile de pian la vârsta de 4 ani cu Marietta Leonte continuând Liceul de Artă “George Enescu” din Bucureşti pe care l-a absolvit în 1999. Printre profesorii cu care a lucrat s-au numărat Ada Ulubeanu, Josette Hirsu și Cristina Georgescu. Manifestând o preferinţă deosebită pentru domeniul acompaniamentului și al muzicii de cameră, îi acordă acestuia un loc privilegiat în preocupările sale. Pe 9 iulie 2016 a debutat la Carnegie Hall (Weill Recital Hall) promovând muzica compozitorului contemporan William Bolcom, câștigător al premiului Pulitzer si a nouă premii Grammy, și se va reîntoarce pe marea scenă interpretând muzica compozitorlui Dan Dediu pe 3 Martie 2017. Impreună cu violonistul Virgil Boutellis-Taft, Angela Draghicescu a inițiat în 2016 proiectul Romanian Music through Centuries, care își propune să facă cunoscute muzica și cultura românească, printr-o serie de recitaluri susținute de Institutul Cultural Român in capitalele Europene – Paris, New York, Bruxelles, Budapesta, Praga și Londra. În afara scenelor din România, în ultimii ani pianista a susținut recitaluri și concerte la Benaroya Hall (Seattle, SUA), Rufolfinium (Praga), Palatul Behague si ICR Paris (Paris), ICR (Londra), Mahidon Auditorium (Bangkok, Tailanda) si Harpa (Reykjavik, Islanda).


A colaborat cu personalități ale lumii muzicale internaționale în recitaluri și masterclass-uri. Printre colaborările de excepție se numară recitaluri cu Frank Huang (concert maestrul de la New York Philharmonic), violoncelistul David Requiro, trompetistul David Bond (Metropolitan Opera Orchestra) cornistul Jeff Nelsen (Canadian Brass),violoniștii Remus Azoitei, Charles Sewart, Virgil Boutellis-Taft și Sandy Yamamoto (cvartetul Miro). Ca acompaniatoare a fost invitată să colaboreze la masterclass-urile lui Paul Edmund-Davies, Emanuel Pahud, Renee Fleming, Warren Jones, Menahem Pressler, Jean Barr, trombonistul Joseph Alessi (New York Philharmonic) și alții.


Din anul 2012 Angela Drăghicescu este lector univesitar în acompaniament și muzică de cameră la Universitatea Puget Sound din Seattle, Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel