O INSULĂ din GRECIA, unul dintre cele mai sănătoase locuri de pe Pământ. Aici oamenii ”uită să moară”. Trăiesc SĂNĂTOȘI chiar și la o sută de ani. Care e secretul lor

Grecia anunţă moartea a şase civili din minoritatea greacă în Ucraina şi îl convoacă pe ambasadorul rus / foto ilustrativ pexels
Grecia anunţă moartea a şase civili din minoritatea greacă în Ucraina şi îl convoacă pe ambasadorul rus / foto ilustrativ pexels

O mică insulă din Grecia, mai apropiată de Turcia decât de frumoasa Ellada, stârnește curiozitatea în toată lumea. Aici, oamenii trăiesc liniștiți și sănătoși chiar și la o sută de ani. 

Frumoasa îndepărtată insulă a Greciei, Ikaria, a fost numită unul dintre cele mai sănătoase locuri de pe Pământ. Este un loc cu o longevitate excepțională, scrie GreekCityTimes

Aici, sunt mai multe persoane sănătoase de peste 90 de ani decât în orice alt loc de pe planetă. Populația din Ikaria trece de 100 de ani. Mulți spun că au uitat să moară. Astfel, nu este nicio surpriză că longevitatea oamenilor din Ikaria a ajuns să fie discutată în toată lumea. În ultimii ani, tot mai mulți oameni au devenit fascinați de stilul de viață al ikarienilor și vor să le afle secretele vieții sănătoase. 

Oameni de știință din toate lumea și-au manifestat interesul puternic în a descoperi ce-i face pe ikarieni nu doar centenari, dar și să ajungă la această vârstă cu o condiție fizică bună și chiar sănătoși, deși vorbim despre o sută de ani de viață. Sunt multe rapoarte care se concentrează pe viața oamenilor din această mică și îndepărtată insulă a Greciei, scrie sursa citată. 

Ikaria face parte din ”Blue Zones” (n.r. Zonele Albastre), nume dat pentru cinci locuri din această lume: Ikaria din Grecia, Sardinia din Italia, Okinawa din Japonia, Nicoya din Costa Rica și Loma Linda din California. În aceste cinci locuri din lume, locuitorii depășesc speranța de viață și trăiesc sănătoși peste 90 de ani. Și ce poate fi mai curios decât viața? 

Secretele ikarienilor

Cercetările au descoperit că sunt mai multe elemente cheie care susțin longevitatea ikarienilor: 

- condiție fizică bună, datorită exercițiilor zilnice prin munca manuală și viața rurală, precum și datorită plimbărilor zilnice, plimbări care includ urcarea pe munte. 

- odihna la amiază este esențială pentru ikarieni. Ei dorm puțin la orele amiezii, ceea ce s-a dovedit că îmbunătățește funcția inimii. 

- dieta mediteraneană, combinată cu produse proaspete și naturale, consumate pe insulă. Sunt incluse legumele, fructele, peștele, uleiul de măsline, mierea locală și, desigur, faimosul vin roșu. Studiile arată, de asemenea, că un factor care contribuie la longevitatea ikarienilor este reprezentat de consumul de cafea grecească și de ceai de munte, antioxidanți-cheie pentru organism. 

- folosirea cât mai puțin posibil a medicamentelor. 

- activitatea sexuală, chiar și la vârste înaintate. 

- legăturile familiale și sociale puternice. 

- ritmul relaxat al vieții, fără anxietate sau stres, precum și o atitudine foarte optimistă.

Ikarienii sunt oameni liniștiți și ospitalieri, cu o istorie lungă de-a lungul secolelor. Ei chiar sunt oameni activi, care se străduiesc să ofere valoare acestei mici, dar excepționale insule, pentru a transmite identitatea lor distinctă și bogata moștenire generațiilor tinere. Faimoși pentru ospitalitate, ei mereu împart, dăruiesc, chiar dacă nu au multe lucruri, și asta îi face atât de fericiți. 

Business Insider a produs un documentar, numit ”Ikaria, insula unde oamenii trăiesc pentru totdeauna”, în care a arătat, de aproape, insula unde localnicii ”domină timpul și nu lasă timpul să-i domine pe ei”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel