O coroană cât 5 veacuri de istorie. Ce "bijuterie" va purta pe cap Regele Charles al III-lea

foto: Wikimedia
foto: Wikimedia

Iată detalii mai puţin ştiute despre coroana de aur, bătută în pietre preţioase, care va fi aşezată pe creştetul Regelui Charles!

În pregătirea evenimentului, prima încoronare din ultimii 70 de ani, coroana Regelui Charles al III-lea este supusă unor mici modificări, potrivit BBC. „Bijuteriile Coroanei sunt cele mai puternice simboluri ale monarhiei britanice și au o profundă semnificație religioasă, istorică și culturală. De la originile lor fascinante, până la utilizarea lor în timpul ceremoniei de încoronare, noua transformare a Casei de bijuterii va prezenta istoria bogată a acestei colecții magnifice cu mai multă profunzime și mai multe detalii decât oricând.”

Bijuterie nemuritoare în timp

Regele Charles va fi încoronat cu coroana St.- Edward, care a fost creată pentru prima dată pentru regele Charles al II-lea, în 1661 și a fost un înlocuitor pentru coroana anterioară, care fusese topită în 1649. Originalul ar fi datat din secolul al XI-lea, de pe vremea lui Edward Mărturisitorul, ultimul rege anglo-saxon al Angliei. Coroana St. Edward are un capac de catifea cu o bandă de hermină și un cadru din aur solid. Este decorat cu rubine, ametiste, safire, granat, topaze și turmaline. Aceasta încorporează elemente ale designului original având patru cruci pattee și patru flori de lis, precum și două arcade. Această coroană este rezervată pentru încoronări și a fost folosită ultima dată de regretata regină Elisabeta a II-a.

Va purta două coroane

După ce este încoronat cu coroana Sfântului Edward, regele o va schimba pe aceasta cu coroana imperială de stat, folosită mai des. Coroana imperială de stat a fost purtată și de regina Elisabeta la încoronarea ei și a fost ultima dată văzută pe sicriul regretatei suverane în septembrie 2022.

Această coroană a fost comandată în 1883 pentru încoronarea reginei Victoria. Uimitoarea coroană conține al patrulea dintre cele mai mari diamante lustruite, „Cullinan II”, având o greutate de 317.4 carate. Deasupra diamantului Culinan II, stă uluitorul Black Prince Ruby, una dintre cele mai vechi piese din colecția de bijuterii a familiei britanice. Casca este, de asemenea, decorată cu încă patru rubine, 11 smaralde, 17 safire, 269 perle și peste 2.500 de diamante mai mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel