Nu toate orhideele pot fi crescute în casă. Iată care este motivul

Nu toate orhideele pot fi crescute în casă. Iată care este motivul. Sursa - pixabay.com
Nu toate orhideele pot fi crescute în casă. Iată care este motivul. Sursa - pixabay.com

Când ne gândim la plantele de cameră cu adevărat elegante ne gândim la orhidee.

Frumoasă și senzuală, orhideea este simbolul pasiunii, de aceea ne gândim să oferim în dar această floare.

La fel ca multe alte plante, există mai multe soiuri de orhidee. Unul dintre ele este potrivit pentru a fi cultivat în curte și nu în casă.

Alegând acest soi de orhidee, putem face din grădina noastră un adevărat loc fermecat. Vorbim despre orhideea Papuc Venus.

Super îngrășământ din ciuperci pentru plantele de cameră. Până și arborele banilor va înflori

Această plantă are nevoie de un sol nisipos sau argilos și trebuie evitată turba sau pământul negru, care sunt nepotrivite. Această orhidee se teme de lumina directă a soarelui, de aceea trebuie așezată într-un loc umbrit sau măcar la semiumbră, unde soarele bate doar la primele ore ale dimineții, când razele sale sunt calde și nu fierbinți.

Nu vă faceți griji dacă iarna locul ales pare prea rece, deoarece această varietate de orhidee nu se teme  de temperaturi scăzute. De fapt, iarna trece printr-o fază de repaus,care o protejează. Într-adevăr, buna înflorire a plantei depinde si de înghețurile pe care le-a suferit in timpul sezonului rece.

Tocmai ai cumpărat o plantă de busuioc? Iată ce trebuie să faci ca să reziste mai multe luni

Orhideea Papucul Venus iubește terenul deschis. Așa că atunci când o scoateți din ghiveciul în care am cumpărat-o, trebuie să vă asigurați că o replantați corect. 

Dacă o puneți prea mult la suprafața solului, rădăcinile nu vor fi protejate. Dacă le puneți prea adânc, nu se vor putea extinde liber. Odată sădită amintiți-vă că tăierea trebuie făcută doar toamna.

În primul an, va fi necesar să udați abundent solul care înconjoară planta. După acest timp, rădăcinile se vor adapta solului, așa că puteți să o udați mai rar.

 

 Vezi si:

 

Scufundă frunzele orhideei în apă și bucură-te de magia care va urma

 

Este plăcut să ai plante puternice și sănătoase, care fac camerele primitoare și pline de viață. 

Cultivarea plantelor este întotdeauna o idee bună. În special, orhideele sunt plante foarte frumoase, care dau o notă de eleganță și rafinament casei.

Există o mulțime de metode de a crește orhidei cu rădăcini puternice și sănătoase, dar există una care este cu adevărat sigură. Datorită acestui remediu, vei putea reînvia orhideele, economisind mult timp.  

Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte

Orhideele se pot usca și devine problematic să le reînvii în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, există câteva modalități pentru a le revigora rădăcinile, care vor devenit  sănătoase și puternice.

În special, există un remediu, datorită căruia, după  trei săptămâni, plantele vor începe să  dezvolte alte rădăcini.

Te sfătuim să acționezi exact când rădăcinile orhideelor putrezesc, deoarece acest proces foarte lent înmoaie frunzele plantei. Urmând câțiva pași rapid și simpli, vei obține un rezultat uimitor.

Două îngrășăminte naturale sunt pe placul plantelor tale. Grădinarii au dezvăluit secretul

În primul rând, trebuie să îndepărtezi  toate rămășițele rădăcinilor și să curăți complet ghiveciul în care a crescut orhideea. În acest moment,  taie toate rădăcinile deteriorate, cu multă grijă și cu multă răbdare.

Spală frunzele, iar apoi continuă cu uscarea completă a cioturilor rămase după tăierea rădăcinilor. Frunzele orhideei trebuie curățate corespunzător, pentru evitarea formării ciupercilor.

Pune frunzele plantei, în apa de la robinet, pentru aproximativ 3-5 zile,.  

Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea

Pur și simplu, toarnă apă într-o cană de plastic și puneți orhideea cu susul în jos. Trebuie să te asigurați că apa acoperă parțial frunzele. Din când în când, va trebui să mai adaugi apă, deoarece frunzele o vor absorbi.

Prin frunze, prin urmare, apa  va ajuta la refacerea rădăcinilor. La fiecare două zile, stropește cu apă partea de plantă care iese din pahar, pentru a o menține mereu umedă.

În scurt timp, vor crește rădăcini sănătoase și puternice și puteți replanta orhideele în ghivece!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel