Guvern Dăncilă. Comitetul Naţional al PSD se reunește luni

Comitetul Naţional al PSD se va reuni, luni după-amiază, pentru a decide componenţa Guvernului Dăncilă.


Pe data de 29 ianuarie, urmează ca Parlamentul să fie convocat în sesiune extraordinară şi să se pronunţe prin vot asupra învestirii noului Executiv şi adoptării programului de guvernare.

Potrivit declaraţiilor de până acum ale liderilor PSD, Guvernul Dăncilă va avea aceeaşi structură ca şi fostul Executiv Tudose, respectiv premier, 3 vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, şi 26 de portofolii, 2 miniştri fiind delegaţi. 

În total, noul Cabinet va avea, ca şi cel precedent, 28 de membri.

Potrivit surseloc DC News, miniștrii care l-au susținut pe fostrul premier nu se vor mai regăsi pe listele viitorului Executiv.

Ar fi vorba  despre Marcel Ciolacu, vicepremier fără portofoliu, Felix Stroe, ministrul Transporturilor, Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene, care a demisiont vinri din funcție, Mircea Titus Dobre de la Turism, Gabriel Petrea de la Duialog social și Lucian Romaşcanu de la Cultură, care ar putea fi înlocuit de Ionuț Vulpescu.

De asemenea, Liviu Pop ar putea fi înlocuit de un rector cunoscut. Surse politice bine informate au declarat în exclusivitate pentru DC News că portofoliul Educației va fi alocat Moldovei. Prima opțiune în acest sens este Huncă Mihaela, fost inspector școlar general.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel