Casa Iohannis, verificări. Notarul din dosar, intervenție: Presiuni. Toată lumea mă cunoaște

Cornelia Popa, notarul din dosarul casei președintelui Klaus Iohannis, a făcut declarații, în exclusivitate, la Antena 3. Aceasta este supusă unei verificări de către Uniunea Notarilor, în urma adresei făcute de ministrul Finanțelor, către ministrul Justiției.

"Mi-au cerut documentele din dosar, probabil că încep o verificare a documentelor şi apoi vin aici la sediu. Tocmai de aceea am şi dispus suspendarea doamnei Baștea. Anterior primirii adresei de la Agenţia Fiscală, m-au notificat şi doamna Baştea şi casa de avocatură Muşat şi Asociaţii că au un dosar pe rol la Tribunalul Sibiu.

În condițiile astea, nu am avut altă soluție decât să dispun suspendarea procedurii succesorale, până la soluționarea dosarului, undeva în mai. În august, revin cu adresă cei de la Finanțe, îmi cer repunerea pe rol și eu am solicitat atunci depunerea deciziilor definitive date de Tribunal. Între timp Tribunalul îmi comunică existența unui alt dosar aflat pe rol și mi se cer toate actele (...)

Nu știu ce înțelegeți fiecare prin presiuni... Când primeşti o grămadă de notificări, de somaţii, să nu repuneţi pe rol. Deci, din punctul meu de vedere, inclusiv prezentarea pe post este o presiune. Lucrez de 20 și ceva de ani aici, toată lumea mă cunoaște. E o presiune. Clar este o presiune. Am respectat legea în sensul că am dispus suspendarea până la soluţionarea definitivă a celor două dosare care inițial au fost pe rolul Tribunalului Sibiu.

Baștea mi-a trimis cel puțin patru sau cinci adrese. Din 1998 până acum nicio instanță nu a putut să dea o soluție? (...) Instanța este mult mai competență să aprecieze cine sunt moștenitorii (...) În 2008, am făcut o cercetare și când m-am convins că nu sunt moștenitori am făcut vacanța succesorală", a spus Cornelia Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel