EXCLUSIV  Noi competenţe pentru medicii de familie. Prof. Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu: Aceasta e soluţia! / VIDEO

Prof. Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu a venit cu o propunere vizându-i pe medicii de familie. 

Prof. Dr. Patriciu Achimaș-Cadariu a lansat, într-un interviu acordat DC News, ideea "ginecologului de familie", aşa cum se întâmplă în unele ţări din Vest, propunând ca medicii de familie din România să poată dezvolta competenţe şi în această arie, astfel încât femeile să se poată adresa mult mai uşor lor decât să îşi facă programare la medicul specialist pentru diferite teste. 

"Subliniez importanţa recoltării examenului Babeş Papanicolau, a prezentării – cei din Marea Britanie spun că o dată la trei ani – la medic. În Germania recoltarea se face anual, în condiţiile în care există şi un ginecolog de familie, aşa cum există şi medic de familia. Poate aceasta este o idee la care ar trebui să ne gândim. Vă dau şi o soluţie în acest sens: în Marea Britanie, medicii de familie îşi pot face o competenţă extinsă în cadrul Colegiului Regal de Obstetrică şi Ginecologie astfel încât să poată dobândi cunoştinţe şi să poată efectua manopere care, practic, se suprapun ideii ginecologului de familie.

Cu siguranţă, pacientele sunt într-o relaţie mult mai apropiată cu medicii de familie şi probabil că şi aderenţa la programele de screening ar fi mult mai mare. Dar sigur, pentru asta ar trebui să construim un program integrat de profilaxie pentru medicii de familie", a explicat prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel