EXCLUSIV  Naty Badea, nominalizată la un premiu pentru "Sunt Aici!": Mi-au schimbat viaţa

Naty Badea, nominalizată la un premiu pentru "Sunt Aici!": Mi-au schimbat viaţa
Naty Badea, nominalizată la un premiu pentru "Sunt Aici!": Mi-au schimbat viaţa

Cartea de poezii "Sunt Aici!", semnată de Naty Badea, a fost nominalizată de către Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Brașov, pentru premiul de debut.

Naty Badea, când a scris "Sunt Aici!", nu s-a gândit nicio secundă la tot ceea ce avea să urmeze. Și este doar începutul.

"Despre nominalizare am aflat joi, atunci când m-a sunat domnul Adrian Lesenciuc, preşedintele Uniunii Scriitorilor, filiala Braşov, care mi-a spus că am fost propusă pentru premiul de debut. Comitetul filialei Braşov a nominalizat pentru acest premiu "Sunt Aici!" de Naty Badea și "Jurnalul cuvintelor tăcute" de Lăcrămioara Stoie. Premiile vor fi acordate de Primăria Brașov în data de 12 iulie 2018, în cadrul Festivalului de Carte și Muzică Libris Brașov. Aşa că joi voi pleca la Braşov! Să fiu acolo cu "Sunt Aici!". Sunt extrem de emoţionată şi totodată foarte onorată de această nominalizare. Indiferent de cum vor decurge lucrurile, o consider deja o performanţă şi o realizare frumoasă", a declarat, în exclusivitate pentru DC News, Naty Badea.

"Întreaga experienţă "Sunt Aici!" a fost şi este absolut fabuloasă pentru mine. Eu doar am iubit enorm, profund şi curat şi m-am exprimat în versuri, pe care le-am oferit cadou domnului căruia îi este dedicată cartea. Nu am plănuit să scriu două cărţi şi, cu atât mai mult, nu am sperat la o nominalizare aşa prestigioasă. Aceste două cărţi ale mele ("Sunt Aici!" şi "Sunt încă Aici!"), care de fapt sunt o singură poveste, mi-au schimbat viaţa, iar întreaga experinţă este în realitate un şir de cadouri nepreţuite pe care le-am primit deja şi care sunt convinsă că vor mai urma", a spus Naty Badea.

"Piu' di ieri, meno di domani"

În prezent, lucrează la două proiecte literare, un roman și o carte de poezii în limba italiană, intitulată "Piu' di ieri, meno di domani". "Cartea de poezii în italiană este într-un format deosebit, nu vreau să dezvălui prea multe. Pentru că este un produs de nişă, probabil că o voi lansa la un târg de carte în Italia. Am în minte ceva, să vedem cum şi când se va concretiza", a spus scriitoarea.

Final neașteptat

Romanul se va numi "Rămâi cu bine! Rămâi cu mine!". "Va avea şi un subtitlu: "Nimic nu e certitudine până nu devine amintire ". Este despre trecutul care, odată asumat, generează viitor. Mai am puţin şi îl termin de scris, după care va urma prelucrarea sa minuţioasă şi migăloasă, până va deveni demn de a vedea lumina tiparului. Deci mai e drum lung până îl veţi putea citi. Promit însă surprize şi un final absolut neaşteptat. A scrie un roman este o experienţă foarte diferită de cea a poeziei. Poezie mai scriu şi acum uneori, aşa ca antrenament şi pentru că îmi place şi face parte din fibra mea intimă. A scrie poezie, pentru mine, este o igienă sprituală, este, de fapt, singurul mod în care ştiu să-mi exprim emoţiile şi trăirile. Romanul este altceva. Este o construcţie complicată, foarte riguroasă, care îţi cere timp, echilibru, voinţă şi putere ca să îl poţi duce la capăt", a mărturisit Naty Badea pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel