Năstase și-a anunțat apropiații că revine în politică. Strategia, discutată cu Ponta săptămâna viitoare

nastase_si_ponta decee
nastase_si_ponta decee

Adrian Năstase s-a retras pentru o scurtă vacanță la o vilă de pe Valea Prahovei, dar nu în celebra localitate Cornu, pentru a fi la adăpost de presă. Potrivit surselor DeCe News, fostul premier urmează să poarte discuții, săptămâna viitoare, cu șefii de departamente din cadrul Consiliului Național al PSD (CN), organism pe care l-a condus înainte de a fi condamnat. Întrevederile pe care Năstase le va avea cu aceștia și mai ales cu președintele PSD, Victor Ponta, se centrează pe strategia fostului premier de a conduce CN fără să fie oficial președinte al acestei structuri. Mesajul transmis apropiaților din partid este unul de angajament: Năstase promite să revină în forță și să susțină lupta cu adversarii PSD, în frunte cu Traian Băsescu.

Năstase va avea o întâlnire cu președintele social-democraților, Victor Ponta, cu care va discuta despre strategia de revenire în politică. În perioada următoare, Adrian Năstase va purta discuții cu toți conducătorii de departamente, în vederea stabilirii unui mecanism de funcționare a Consiliului Național, care își va relua activitatea la nivelul pe care o avea înainte de arestarea liderului acestuia.

Ponta: Năstase nu are nevoie de funcție

În discuțiile cu câțiva apropiați din partid, Adrian Năstase i-a asigurat că nu poate fi vorba despre o retragere a sa din viața politică, chiar dacă va avea un profil mai rezervat în aparițiile publice. Nici nu se pune problema unui armistițiu cu Traian Băsescu, le-a mai spus Năstase. Fostul premier consideră că  poate avea un rol în partid. Deși nu poate acționa dintr-o funcție aleasă, el va sprijini eforturile actualei conduceri, atât în planul guvernării, cât și în lupta dusă cu adversarii de pe scena politică.

Președintele PSD, Victor Ponta, declara joi că Adrian Năstase nu are nevoie de o funcție în partid pentru că, oricum, este ascultat de membrii formațiunii social-democrate. ” Cred că va fi important în decizii. Nu are nevoie de o funcţie în PSD, îl ascultă membrii PSD”, s spus Victor Ponta.

Consiliul Național, condus de Năstase între 2008-2012

Regulamentul CN spune că deputații, senatorii și europarlamentarii care nu fac parte din Consiliul Național participă la întrunirile acestuia fără drept de vot. Năstase va asista și el la ședințele CN, fără a fi membru al acestuia, dar va prezida de facto ședințele și va conduce, din nou, activitatea departamentelor.

Consiliul Național al PSD este organul de conducere al partidului în intervalul dintre două Congrese. CN, format din maxim 751 de membri, se întrunește anual și de câte ori este nevoie. Întâlnirile cu departamentele pot fi chiar săptămânale. Din decembrie 2008 până în februarie 2012, Adrian Năstase a fost președinte al Consiliului Național al PSD. Alegerea lui Năstase în funcția de președinte al CN a constituit momentul în care PSD a reluat lupta cu regimul Traian Băsescu, după înfrângerea din 2004.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel