Monica Macovei, atac la Martin Schulz. Vezi motivul

Europarlamentarul   Monica Macovei îi cere, într-o scrisoare deschisă,  președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, acum candidatul socialiștilor la șefia Comisiei Europene, să explice public de ce a blocat ridicarea imunității lui Ovidiu Silaghi, cerută de procurorii DNA.

"Astăzi, în prima zi destinată alegerilor pentru Parlamentul European, vă solicit să clarificați pentru opinia publică europeană dacă din poziția de președinte al Parlamentului European ați informat Plenul despre cererea de ridicare a imunității domnului europarlamentar Ovidiu Silaghi și dacă ați trimis această cerere Comisiei de Afaceri Juridice pentru a-și prezenta opinia privind ridicarea imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi, astfel încât anchetarea acestuia în România pentru fapte de corupție să poată avea loc".

Macovei reamintește că  DNA a solicitat încă din data de 11 decembrie 2013 ridicarea imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi din România pentru infracțiunea de trafic de influență în formă continuată, iar pe 13 decembrie 2013, Parchetul de pe lângă ICCJ din România a adresat Parlamentului European solicitarea oficială.

Citește și: Macovei: PNL îl trimite pe Silaghi în PE pentru o nouă imunitate

"Cetățenii europeni au dreptul să afle chiar de la dumneavoastră dacă, din decembrie 2013, de când v-a fost transmisă cererea de ridicare a imunității europarlamentarului Ovidiu Silaghi, ați informat plenul Parlamentului cu privire la primirea cererii procurorilor din România și dacă ați trimis această cerere Comisiei de Afaceri Juridice, potrivit obligațiilor pe care le aveți ca președinte al Parlamentului European.

Cert este că până în acest moment imunitatea europarlamentarului Ovidiu Silaghi nu a fost ridicată, iar ancheta penală a acestuia pentru fapte de corupție este blocată de 5 luni de zile. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România nu a primit niciun răspuns la cererea pe care v-a transmis-o pe 13 decembrie 2013.

Citește și: Macovei atacă dur USL. Ce știe despre procesul dintre Silaghi și ANI

Vă reamintesc că în Raportul de descărcare de gestiune a Parlamentului European pentru anul 2012, în paragraful 47, pe care l-ați blocat, se menționa că dumneavoastră, ca președinte al Parlamentului, nu ați transmis mai bine de 2 luni „un raport al Comitetului de supraveghere a OLAF adresat Comisiei pentru control bugetar din cadrul Parlamentului" și vă critica pentru „întârzierea de trei luni cu care administrația Parlamentului a transmis o citație din partea unei instanțe belgiene celor trei deputați vizați".

Cetățenii Uniunii Europene au dreptul să fie corect informați despre activitatea dumneavoastră ca președinte al Parlamentului European, mai ales acum când aspirați la funcția de președinte al Comisiei Europene, începând din toamna acestui an. În acest context, clarificarea cu maximă urgență de către dumneavoastră a acestei situații este imperios necesară", se arată în scrisoarea deschisă a fostului ministru al Justiției, Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel