Mircea Badea: Klaus Iohannis să facă paşi articulaţi înspre cei 5 milioane de români care au votat împotriva sa

Crişan Andreescu / 20 noi 2014 / 07:20 Salveaza PDF Comentarii

Mircea Badea a comentat, miercuri seara, cele mai recente activităţie ale preşedintelui ales al României, Klaus Iohannis.

Întrebat de Mihai Gâdea dacă este comunist, Mircea Badea a răspuns: "Nu sunt, nu doresc să pun nimic în comun din ceea ce am eu. Ca atare nu sunt comunist şi aş dori să ne comportăm ca nişte capitalişti. Ei sunt pe sistemul: cine poate, poate, cine nu, ghinion! Nu vreau să mă unesc, nu mă apuc să spun texte de oracol. Sunt mult prea bătrân pentru asta.

"Eu nu mă unesc, iar cât despre întrebarea dacă Iohannis reuşeşte să reconcilieze România, până acum face o treabă foarte proastă în această direcţie. De dumimică de când a căştigat alegerile nu face nimic. Ba dimpotriva, nu a adresat niciun fel de cuvânt, lent sau rapid, celor 5 milioane de oameni care au votat împotriva sa. În schimb, a jucat tenis, şi-a lansat o carte şi a avut o conferinţă de presă unde a stat alături de Blaga", a mai adăugat Mircea Badea.

Citește și: Iohannis, autobiografie lansată la Gaudeamus: Nu se va putea găsi "senzaţionalul"

 

"Cu reconciliere nu se poate, pentru că Iohannis nu a mişcat nimic în această privinţă. Dacă asteaptă ca 5 milioane de români să facă temenele lui Iohannis, se înşeală. Este treaba lui, ca preşedinte ales să facă paşi articulaţi înspre cei 5 milioane de români care au votat împotriva sa. Mai ales, că suspiciunea celor care au votat împotriva sa, a fost că Iohannis este o prelungire a lui Băsescu".

"Eu am câteva lucruri de bifat, cetăţeneşte vorbind. Cum ar fi: Băsescu la puşcărie! Sistemul ticăloşit al lui Băsescu, care au furat şi au fost protejaţi de justiţia din România, vreau să văd ce paşi face Iohannis în privinţa sprijinirii justiţiei independente totale", a spus Mircea Badea.

"Iar în legătură cu scuzele pe care trebuie să i le adreseze unii şi alţii Casei Regale, nu pot fi eu, cetăţean al României mai interesat de scuze decât Casa Regală. Dacă ei consideră că este în regulă, poate cine ştie, scuzele astea s-au produs. Şi nu din partea lui Iohannis, ci din partea echipei lui".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27