Ministrul PSD al Culturii, chemat la tribunal în scandalul Ioan Holender-Andrei Șerban

Am primit la redacție un comunicat fabulos al Operei Naționale din București. Opera, fiind construită din ciment, nu poate să scrie, dar este reprezentată, ne spune comunicatul, prin doamna Beatrice Rancea, Manager – Director General Interimar (majusculele aparțin funcției, probabil prin Ordin de ministru sau Hotărâre de Guvern).

Prin doamna Beatrice Rancea, Manager – Director General Interimar, Opera ne informează că ”nu răspunde articolelor tendențioase, false și lipsite de substanță, de natură a afecta activitatea instituției aduse în spațiul public de diferite persoane precum cele apărute în ultima perioadă”.

Era bine de știut, oricum, dar informația este cu atât mai importantă cu cât comunicatul vine însoțit de o introducere: ” Buna ziua, Va trimit atasat comunicatul de presa al Operei Nationale Bucuresti, reprezentata prin doamna Director Beatrice Rancea, referitor la subiectul din presa Ioan Holender - Andrei Serban”. 

Deci, pentru Opera Națională din București, reprezentată prin doamna Beatrice Rancea, Manager – Director General Interimar, Ioan Holender sau Andrei Șerban sunt ”diferite persoane” care apar prin presă și cărora nu merită să le răspunzi.

În plus, pentru că Opera, reprezentată prin doamna Beatrice Rancea, Manager – Director General Interimar, ține să precizeze că este o  instituție de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale,  se ridică trei întrebări:

1. Este de acord dl. ministru Ionuț Vulpescu ca în mandatul său Opera, reprezentată prin doamna Beatrice Rancea, Manager – Director General Interimar, să cheme în instanță ziariști, regizori sau muzicieni pentru delict de opinie?  Cu alte cuvinte, poate critica Ioan Holender în DCNews, de exemplu, un spectacol sau o strategie de management cultural, ori intră în pușcărie împreună cu publisherul, pentru atacuri defăimătoare la adresa Operei, reprezentată prin doamna Beatrice Rancea, Manager – Director General Interimar?

3. Se va aplica aceiași procedură și publicului, dacă nu-i place vreun spectacol?

2. Câte procese a bugetat? Fiindcă, ”doamna Beatrice Rancea, Manager – Director General Interimar al Operei Naționale București instituție de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale, anunță că împreună cu specialiștii va analiza și identifica toate posibilitățile legale în vederea sesizării instanțelor de judecată competente ori de câte ori instituția va face obiectul unor atacuri defăimătoare în vederea apărării reputației și imaginii Operei Naționale București”. Bani de avocați și taxe de timbru să fie, că de atacuri defăimătoare nu poate duce lipsă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel