EXCLUSIV  Mircea Drăghici: "Ospitalitatea românească nu mai e ce-a fost"

Consultantul în turism Mircea Drăghici a vorbit în cadrul unui interviu la DC News despre una dintre problemele care determină calitatea serviciilor în turismul românesc: ospitalitatea.

Jurnalistul Val Vîlcu a remarcat că turismul înseamnă să vizitezi şi ţări sărace. "Chiar mă întrebam cu ce curaj te duci în ţări cu ameninţări militare. Se duc turişti în Yemen..." a exemplificat el"

Mircea Drăghici: Păi de ce facem tursim? Facem turism pentru a trăi ceva unic. O astfel de unicitate este în funcţie de aşteptările fiecăruia. Vor ceva mai extrem, ori o preferinţă culinară exotică. Alţii vor să călătorească, şi aici e specific Asiei, în zone în care oamenii au această calitate a serviciilor şi a modului de face servicii de calitate este în ADN-ul lor.

Legat de acest "ADN", moderatorul a adus în discuţie calităţile pe care le-ar avea poporul român atunci când se autodefineşte: curajos, brav, spirit de sacrificiu, dar...:

Vîlcu: ...Pe primul loc este "ospitalier"

Mircea Drăghici: Aş nuanţa puţin. Poate că este o ospitalitate între prieteni, între cunoştinţe... pentru că ne face plăcere să ne invitâm unii la alţii, să ne simţim bine. Şi probabil e un alt fel de ospitalitate când vine vorba de job. De a lucra în industria ospitalităţii. Eu aşa aş vedea-o, pentru că diferenţa este destul de mare. Ca dovadă este faptul că hotelierii de la noi au început să aducă personal din Asia, a susţinut într-un interviu DC News consultantul în turism, care a exemplificat astfel că ospitalitatea românească nu mai este ce-a fost.

Detalii despre acest subiect în video-ul de mai jos:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel