Mihai Morar: Cornel Ilie a spus unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am auzit

Cornel Ilie / captură YouTube
Cornel Ilie / captură YouTube

Mihai Morar a spus că artistul Cornel Ilie a zis unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-a auzit despre oameni.

Mihai Morar a vorbit cu artistul Cornel Ilie chiar la apus, într-o oază de liniște. „Tocmai de aceea vorbim cu pace despre cel mai greu an din viața invitatului meu. Despre dragostea care rămâne după iubire. Despre speranța care rămâne după pierderea ambilor părinți. Despre arta care rămăne după un an de tăcere. Despre suferința care vindecă. Așa îl văd eu, Cornel are mai multă lumină decât înaintea acestui an greu. Și, apropo de lumină, la finalul acestui episod invitatul meu spune unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care eu le-am auzit despre oameni”, a zis Mihar Morar.

„Ai scris: Oricât de frumos ni se pare un om, nu ne îndrăgostim de frumusețea lui, ci de energia lui. Când energia aia se transformă în altceva, începem să o căutăm în alți oameni. Și o vom găsi, pentru că energia circulă. Deci, nu de îmbătrânire și de pierderea frumuseții trebuie să ne facem griji, ci de pierderea luminii. Ai scris tu”, i-a amintit Mihai Morar. 

„Am văzut la oameni cum se întâmplă lucrul acesta. Am văzut și la mine. Ține fix de o pierdere a unei lumini pe care nu ai mai încărcat-o cu nimic. Pasiune pentru ceva. Orice”, a explicat Cornel Ilie. Acesta a spus, ulterior, că sufletul nu se poate strica. „Poți doar să-l ignori, dar el va fi tot timpul acolo. Nu te va trăda, doar tu poți să-l trădezi. El va fi tot timpul acolo. Îl accesezi sau nu. Și la 90 de ani poți să aprinzi lumina aia în ochii. Cu toate acestea, cei mai mulți luăm decizii mai întâi în funcție de minte și ne ignorăm sufletul. Mie îmi e ciudă de chestia asta”, a spus Cornel Ilie. 

Mihai Morar, de la „Răi da' buni", la „Fain și Simplu". De ce a renunțat la televiziune

Mihai Morar a spus de ce a renunțat la televiziune. „Eu m-am schimbat în 13 ani, m-am lăsat dus de unele valuri, rele, bune, până când mi-am dat seama ce-mi doresc să fac cu adevărat și nu e că nu mi-a plăcut televiziunea. Am avut momente când îmi era organic rău la televiziune, nu din cauza invitaților, pentru că eu pot să vorbesc cu absolut oricine și am de învățat de la oricine, ci pentru că nu mai era ceva ce simțeam eu. Nu simțeam valul interior. Televiziunea nu mai era despre mine, era despre un post de televiziune, era despre rating. Și aici nu dau vina pe nimeni, pe politica postului sau goana după audiențe. Dau vina exclusiv pe mine! Adică dacă ți se întâmplă ceva rău și tu te simți rău, înainte să dai vina pe oamenii din jurul tău, caută să vezi cum ești tu", a declarat Mihai Morar în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Apropo de valul care m-a făcut să renunț la televiziune, a fost valul pandemic, valul I al pandemiei. A fost o întâmplare atât de frumoasă, a trebui să luăm o pauză câteva săptămâni și mi-am dat seama când am plecat, când am ieșit după ultima emisiune, pentru că nu mai puteai să faci interviuri cu invitați în direct, era perioada aia cu lockdown total, iar pe zoom eu nu am nicio plăcere să fac. Deși am foarte multă treabă, sunt omul care a făcut cele mai puține întâlniri pe zoom, pentru că nu simt nicio plăcere. În seara în care am ieșit din studioul de televiziune am avut un sentiment de eliberare și intuiția mea, că eu am o parte feminină foarte dezvoltată, ceea ce nu-i nasol pentru un bărbat. Energia mea feminină mi-a spus că nu o să mă mai întorc niciodată în platoul acela. După trei săptămâni, îmi dădeam seama că nu-mi lipsește și la un moment dat m-am panicat. Zic: Bă, cum să nu-ți lipsească ceva ce ai făcut 13 ani, seară de seară?! A fost un sentiment de eliberare! Ăla a fost valul interior care m-a făcut să-mi dau seama că nu am pierdut absolut nimic. Aș fi ipocrit să spun că fac treaba asta pentru că iubesc eu meseria asta, eu în televiziune nu mai aveam feedback", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel