Metode inventate de fostul PDL la moţiunea de cenzură. Chirieac: Pentru liniştea domnului Cîţu, nu se mai duc. Nicio şansă

Analistul politic Bogdan Chirieac se arată sceptic cu privire la moțiunea de cenzură ce va fi votată mâine, 29 iunie. 

Întrebat dacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece, Bogdan Chirieac a dat un răspuns ferm. 

”Nu, moțiunea nu are nicio șansă să treacă. Nu acum. Poate anul viitor pe vremea asta, s-ar putea să treacă moțiunea, dar acum mă îndoiesc foarte tare. Pur și simplu pentru că parlamentarii PNL pro Orban nu vor avea curaj să voteze împotriva domnului Cîțu. Nu vor avea curaj în primul rând pentru că știu cu toții dorința președintelui Iohannis ca Guvernul Cîțu să rămână în funcție și chiar ca domnul Cîțu să devină președinte PNL, cel puțin deocamdată. În acest caz sunt numeroase zvonuri că o altă personalitate va fi desemnată pentru președinția PNL. Mâine, cu siguranță, președintele Iohannis nu dorește căderea Guvernului și ca urmare Guvernul nu o să cadă. Ceva este, ceva este, pentru că era corect ca USR, UDMR, să fie în sală și să voteze”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Lipsa de la vot, modalitate inventată de fostul PDL

Chestionat, de asemenea, dacă este lipsă de curaj din partea celor de la USR și UDMR și dacă le este teamă celor din coaliție ca nu cumva cineva să voteze pentru căderea Guvernului, analistul politic a răspuns: 

”Da, categoric, se pare că nu sunt foarte siguri. Nu se pune problema la UDMR pentru că parlamentarii UDMR sunt foarte riguroși. Au spus că nu vor vota moțiunea. La USR, luase inițial decizia corectă, domnul Dan Barna, ”vom fi în sală, vom vota împotriva moțiunii”, acum pentru liniștea domnului Cîțu nici dânșii nu se mai duc să voteze. Culmea este că modalitatea este inventată de fostul PDL, când premier era domnul Boc, apoi a mai fost utilizată și de către PSD și a fost intens criticat și acum fără niciun fel de regret, exact acest lucru îl fac”, a completat analistul politic Bogdan Chirieac. 

Marți va fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură depusă de 156 de senatori și deputați PSD. 

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV  Moțiune de cenzură, VOT. Ciuvică: Cine dr*cului mai vine la muncă în Parlament în ultimele 3 zile?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel