Mergi în vacanță în Germania? Ce trebuie să știi: Noi reguli la intrarea în țară

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (nikolaus_bader)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (nikolaus_bader)

Dacă urmează să călătorești în Germania, trebuie să știi ce noi reguli au fost impuse la intrarea în această țară,

Dacă veți călători în Germania, trebuie să fiţi conştienţi de faptul că această țară încă menţine unele restricţii legate de Covid. Acestea privesc, printre altele, carantina şi purtarea măştii. Noile reglementări sanitare introduse în octombrie se vor aplica nu doar pe parcursul lunii decembrie, ci până la 31 ianuarie 2023, scrie Rador, citând bundesregierung.de și ziarulromanesc.de.

Restricţii actuale legate de pandemia de Covid

Persoanele care călătoresc în Germania nu trebuie să prezinte dovada vaccinării, rezultatul negativ al testului sau certificatul de recuperare. Aceste reguli se vor aplica în perioada de toamnă şi iarnă până la 31 ianuarie 2023. Regulamentul privind regulile de intrare în Germania a fost prelungit de Consiliul de Miniştri până la 31 ianuarie 2023. Unele restricţii pandemice încă se aplică în Germania, inclusiv călătorilor din străinătate.

Măşti obligatorii

Măştile FFP2 sunt obligatorii pe trenurile de lungă distanţă, cum ar fi ICE şi Intercity. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani şi personalul feroviar pot purta măşti chirurgicale obişnuite în loc de măşti FFP2. Măştile nu sunt obligatorii în avioane. Măştile trebuie purtate şi în spitale, cabinete medicale şi case de bătrâni. Deoarece Germania este un stat federal, landurile pot modifica cerinţele sanitare prin reglementare. De exemplu, Bavaria intenţionează să elimine obligaţia de a purta măşti în transportul public.

Carantină în Germania

În principiu, persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus ar trebui să fie supuse unei izolări obligatorii de 5 zile. În unele state federale, izolarea obligatorie a fost abolită. Persoanele care suferă de Covid pot părăsi locuinţa cu condiţia să poarte o mască de protecţie.

Cerinţe de testare şi vaccinare

Călătorii în Germania nu trebuie să prezinte certificate de vaccinare Covid, un rezultat negativ al testului sau un certificat de recuperare. Cu toate acestea, reglementările de carantină pentru persoanele care se întorc din zonele cu mutaţii de coronavirus sunt menţinute . Definiţia persoanei vaccinate a fost, de asemenea, schimbată.

Cine este considerat complet vaccinat în Germania:

- după trei doze de vaccin (ultima doză de vaccin care trebuie administrată la cel puţin trei luni după a doua doză),

- după primirea a două doze de vaccin PLUS după obţinerea unui test de anticorpi pozitiv înainte de prima vaccinare PLUS după infecţia cu SARS-CoV-2 confirmată prin PCR înainte de a doua doză de vaccin sau

- după administrarea a două doze de vaccin PLUS după infectarea cu coronavirus confirmată prin PCR, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin. După efectuarea testului trebuie să treacă 28 de zile.

După cum a raportat Ministerul Federal al Sănătăţii, pentru a menţine statutul complet vaccinat, persoanele care au fost vaccinate de două ori fără infecţie confirmată cu SARS-CoV-2 pot face o vaccinare de rapel.

Când se pot introduce restricţii suplimentare

Dacă numărul de infecţii creşte într-o anumită regiune, statele federale pot introduce restricţii suplimentare. Aceasta include, printre altele, obligaţia de a purta măşti la evenimentele în aer liber, dacă acolo nu se poate ajunge la o distanţă de 1,50 metri. De asemenea, pot introduce limite ale numărului de participanţi la evenimentele indoor. Condiţia prealabilă pentru aceasta este însă o rezoluţie a Parlamentului Landului şi o declaraţie că există o ameninţare specifică la adresa sistemului de sănătate sau a altor domenii importante de îngrijire - cu o imagine de ansamblu cuprinzătoare a indicatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel