Medalie de argint pentru România la atletism

România are o medalie de argint, obținută de Alin Alexandru Firfirică, în proba de aruncare a discului Under-23, cu performanța de 59,28 metri, din a cincea încercare, sâmbătă, după prima zi a Cupei Europei la aruncări lungi de la Arad.

Pe primul loc s-a situat suedezul Simon Pettersson, cu 60,28 metri, iar pe locul al treilea s-a situat Domantas Poska, din Lituania, cu 58,08 metri.

Proba de aruncare a suliței feminin, rezervată sportivelor Under-23, a fost câștigată de Sigrid Borge (Norvegia), care a aruncat 59,33 metri. România a fost reprezentată de sulițașa Raluca Adriana Vrabie, care s-a situat pe ultimul loc, al 15-lea, cu o aruncare de 40,32 metri.

În proba seniorilor la aruncarea discului, pe primul loc s-a situat Axel Harstedt, cu o aruncare de 62,73 metri. România a fost reprezentată în această probă de sportivul Mihai Grasu, care s-a clasat pe locul al 11-lea (din 15 concurenți), cu o aruncare de 54,90 metri.

La aruncarea ciocanului masculin, Under-23, primul loc a fost ocupat de sportivul Ozkan Baltaci, care a reușit o aruncare de 72,11 metri. Reprezentantul României în această probă, Florin Constantin Coman s-a clasat pe locul al 13-lea, ultimul, cu o aruncare de 55,02 metri.

[citeste si]

A urmat proba de aruncare a suliței feminin, seniori, probă câștigată de sportiva Christin Hussong, din Germania, cu o aruncare de 61,80 metri. În această probă, România a fost reprezentată de Nicoleta Mada Anghelescu, care s-a clasat pe locul al 13-lea din 16 concurenți, cu un rezultat de 50,42 metri.

Proba de aruncare a greutății feminin U-23 a revenit atletei Fanny Roos, din Suedia, cu o aruncare de 16,08 metri, care a fost urmată de Rose Sharon Pierre-Louis, din Franța, cu 15,97 metri. Reprezentanta României în această probă, Lenuța Burueană, a aruncat 14,85 metri, rezultat de care s-a arătat profund nemulțumită.

În proba de aruncare a greutății, la senioare, pe primul loc s-a situat sportiva Alena Abramciuk (Belarus), cu 17,21 metri. Ea a fost urmată în clasament de Jessica Cerival, din Franța, cu 17,05 metri, și Marketa Cervenkova (Cehia), cu 16,86 metri.

Concurând în această probă, aruncătoarea Andreea Huzum-Vitan s-a clasat pe locul al optulea (din 11 concurente).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel