Maşina care poate fi confundată uşor cu Dacia 1300. Detaliul care o dă de gol

Inspectorii RAR au primit, zilele trecute, o maşină care poate fi uşor confundată cu o Dacia 1300. 

"De la distanță ar putea fi confundat ușor cu o Dacia 1300, dar maneta suplimentară de lângă schimbătorul de viteze și inscripția “4x4” spulberă iluzia optică: în fotografii este un Renault 12 Sinpar, fabricat în 1974. Dacă versiunea break a avut rezultate notabile în Raliul Côte d’Ivoire – Côte d’Azur, versiunea berlină a fost extrem de puțin cunoscută și fabricată într-un număr limitat, iar unul dintre exemplare a fost cumpărat din Elveția de un român și adus la RAR Vrancea pentru eliberarea CIV.

Vânzătorul susține că automomobilul nu a mai fost folosit de aproape 40 de ani, dar își amintește că vecinii săi se mirau cum poate urca dealurile din localitate fără probleme, fără a ști ce se află sub caroseria mașinii", scriu cei de la RAR pe Facebook.

Renault 12 Sinpar este o versiune 4x4 a mașinii Renault 12, care a fost produsă în Franța și Spania în anii 1970. A fost produsă de compania franceză Sinpar, care s-a specializat în modificarea mașinilor pentru a le face capabile să meargă pe teren accidentat.

Mașina era propulsată de un motor cu patru cilindri în linie, cu o capacitate de 1,4 litri sau 1,6 litri, și era echipată cu un sistem de tracțiune integrală. Această mașină era destul de populară în rândul celor care căutau o mașină puternică și robustă pentru a traversa terenuri accidentate și drumuri cu condiții dificile.

Renault 12 Sinpar a fost folosită în special de militari și de către echipele de salvare pentru a ajunge în zone greu accesibile. Mașina era foarte rezistentă, cu o suspensie mai înaltă și cu o gardă la sol mai mare decât cea a versiunii de bază a Renault 12.

În prezent, Renault 12 Sinpar este considerată o mașină de colecție și este apreciată de pasionații de mașini clasice, arată ChatGPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel