Marina Florea, un nou album de colecție: 'Stele perechi'

Marina Florea a lansat, joi seară, la magazinul Muzica din Capitală, albumul 'Stele perechi', care conţine 18 piese pe care artista le-a cântat de-a lungul carierei muzicale.

'Mă bucur foarte mult că această piesă - 'Stele perechi' - această compoziţie superbă, care îi aparţine lui Ionel Tudor, pe versurile soţiei lui, Andreea Andrei, este cea care dă numele unui album minunat. Mi-l doream de mult timp, pentru că piesa asta ne-a adus nouă mare succes şi încă mai e cerută de public în concerte. Mă bucur foarte mult de colaborarea cu Ionel Tudor, de atâţia ani, mai ales că la începuturile carierei mele m-am format în această familie de muzicieni - maestrul George Grigoriu, care m-a descoperit şi care este tatăl Andreei Andrei, şi Ionel este ginerele lui. Am crescut ca artist alături de ei, am avut împreună atâtea proiecte de mare succes, de la Ionel am peste 15 piese şi sper să-l conving să îmi mai scrie', a declarat, pentru Agerpres, Marina Florea.

Albumul are 18 piese

Între cele 18 piese care se află pe album se regăsesc melodii compuse de Ionel Tudor, George Grigoriu, Nicolae Kirculescu, Jolt Kerestely, Mihai Alexandru, Marcel Dragomir, Adrian Ordean, Dragoş Docan, Robert Anghelescu, dar şi o preluare din repertoriul internaţional şi un cântec din folclorul bihorean. 'Sunt piese pe care le iubesc mult, cum este cea de la Dragoş Docan - 'Nu te pot uita', maestrul Jolt Kerestely mi-a dat una dintre cele mai frumoase piese, 'Un buchet de crizanteme', e o piesă care a luat trei premii în anii '80, când la Sala Radio se organiza un concurs numit 'Şlagăre în devenire', textul e superb, scris de Dumitru Popescu Chiselet. Maestrul Jolt Kerestely e un romantic, un om de o delicateţe rară', a spus Marina Florea pentru Agerpres.

Colaborări inedite

Ea a adăugat că a avut o colaborare inedită cu Robert Anghelescu de la Proconsul, dar a amintit şi de câteva duete frumoase realizate cu Ovidiu Lipan 'Ţăndărică', Adrian Romcescu, Gabriel Cotabiţă, Gabriel Dorobanţu, Adrian Daminescu şi, mai recent, cu Paul Surugiu - Fuego. 'Fuego a avut o idee minunată, de a reuni trei solişti care am fost descoperiţi şi lansaţi de maestrul George Grigoriu - eu, Stela Enache şi el - şi de a susţine concerte în ţară. E adevărat că ne-am lansat în decade diferite, Stela Enache în anii '70, eu în anii' 80, iar Paul în anii '90. Dar împreună alcătuim un 'trio Grigoriu', am fost în turnee prin diferite oraşe şi peste tot am avut săli pline, lumea e dornică să asculte muzica noastră', a adăugat Marina Florea.

La evenimentul moderat de Octavian Ursulescu au participat compozitorii Jolt Kerestely şi Mihai Alexandru, artiştii Stela Enache, Paul Surugiu - Fuego, Natalia Guberna, Carmen Anton, dar şi oameni de radio - Titus Andrei, Lucia Popescu Moraru, Marian Stere, Olivia Sima, Adriana Marian. Albumul 'Stele perechi', produs de casa de discuri Eurostar, este al şaselea din cariera Marinei Florea. Din discografia ei amintim: 'Marina Florea' (single, Electrecord - 1984), 'Să iubim muzica' (LP, Electrecord -1987), 'În fiecare zi mi-e dor de tine' (LP, Electrecord - 1988), 'Nu te pot uita' (Album, Electrecord - 1996), 'Steaua iubirii' (CD, Electrecord - 2001). De asemenea, a fost prezentă pe LP-ul 'Marina, Marina, Marina', apărut la Electrecord în 1989, care cuprinde melodii interpretate de Marina Voica, Marina Florea, Marina Scupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel