Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului, festivalul internațional al muzicii de cameră

Violoncelistul Anton Niculescu
Violoncelistul Anton Niculescu

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), organizează în perioada 1-9 iulie 2017 a treia ediție a Festivalului internațional al muzicii de cameră intitulat “Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului”.

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), organizează în perioada 1-9 iulie 2017 a treia ediție a Festivalului internațional al muzicii de cameră intitulat “Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului”. Evenimentul reunește muzicieni din 8 țări, ce vor susține concerte la Ateneul Român și în sălile Operei Comice pentru Copii. Cu peste 73 000 de bilete vândute și 100 000 de spectatori prezenți la cele 500 de spectacole programate la sediu, Opera Comică a încheiat cea mai bogată stagiune din istoria instituției.

Invitații ediției din acest an sunt Mario Hossen și Gernot Winischhofer (Austria), Richard Frank (Elveția), Michel Bourdoncle și Florian Murtaza (Franţa), Luigi Fracasso și Luisa Sello (Italia), Takashi Shimizu și Koichiro Kanno (Japonia), Vladimir Mendelssohn, Mirel Iancovici și Jeroen Riemsdisjk (Olanda),  Klaudiusz Baran (Polonia), Felicia Filip, Anton Niculescu, Ioana Maria Lupașcu, Cezar Knihinschi, Andrei Licareț, Laurențiu Mara, Marian Movileanu și Ana-Maria Negrea (România). Conducerea artistică a festivalului este asigurată de violoncelistul Anton Niculescu, solist concertist cu o carieră impresionantă ce include coordonarea partidei de violoncel din orchestra Teatrului Scala din Milano.

Festivalul cuprinde 4 serii de concerte: “Marile Serate la Ateneul Român” – pe 7, 8 și 9 iulie, începând cu ora 19:00; “Marile Serate la Opera Comică pentru Copii”, pe 1 și pe 6 iulie, de la ora 19:00 și 21:00, “Matineele festivalului”, pe 1 și 2 iulie, de la ora 10:00, și “Întâlnirile cu Maeștrii Marilor Serate”, pe 5 și 6 iulie, de la ora 19:00. Moderatorul celor 9 evenimente este reputatul regizor Cristian Mihăilescu. Noutățile pe care le aduce ediția din acest an includ un concert dedicat muzicii desenelor animate și un recital din creația compozitorului Astor Piazzolla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel