Marea degringoladă amoroasă. Lansare la Biblioteca Națională a României

Marea degringoladă amoroasă. Lansare la Biblioteca Națională a României
Marea degringoladă amoroasă. Lansare la Biblioteca Națională a României

Sâmbătă, 18 martie, la Biblioteca Națională a României, sala Pergament,  a avut loc lansarea culegerii de texte în proză – „Marea degringoladă amoroasă”, coordonată de Violeta Borzea, reprezentant al Editurii pentru artă și literatură, colecția Violet.

„Carmen Mihaiu, specialist PR al Bibliotecii Naționale a României, a vorbit despre volumul – „Marea degringoladă amoroasă” - volum de texte în proză care cuprinde creațiile a 20 de scriitori – „... mă bucur că sunteți într-un număr atât de mare și că într-o asemenea zi frumoasă sărbătorim un volum special care cuprinde 20 de voci puternice, masculine, cu 20 de povești desfășurate în peste 400 de pagini...”. A fost adus în discuție un eveniment care a avut loc în aceeași sală, în urmă cu un an, când au sărbătorit un alt volum – „Neterminatele iubiri” – protagoniste fiind „15 autoare, cu 15 povești fascinante”.”

 

O replică la „Nestematele iubirii”

 

„Editorul cărții – Violeta Borzea – a subliniat că volumul „a avut o aură bună încă de la început”. Antologia s-a dorit a fi un fel de replică a volumului „Neterminatele iubiri”. Lucrarea „Oglindire” a doamnei Ada Badea, artist plastic, reprezintă imaginea copertei 1.  Colaborarea cu autorii „a fost absolut spectaculoasă, în sensul că a mers totul foarte bine, reușind în trei luni să finalizăm proiectul... Nu e ușor să scrii despre iubire pentru că poți aluneca spre banalitate... Textele din acest volum abordează stiluri diferite... Cartea, pentru mine, este o bijuterie care merită ținută aproape, lângă inimă, dacă se poate... Omul este muritor, iar cartea lui îl face nemuritor, atunci, extrapolând, vreau să vă mulțumesc tuturor că ați împărtășit această  felie  de nemurire cu mine!”, își încheie discursul Violeta Borzea, apoi predă microfonul doamnei Corina Ozon, scriitor, care a semnat textul-prezentare de pe coperta 4 a cărții.  

S-a vorbit despre colaborarea cu editorul și, implicit, despre colaborarea cu cei 20 de scriitori cuprinși în antologia publicată, despre cum a luat naștere ideea proiectului. Subliniază faptul că nu este adepta literaturii diferențiate – „Pentru mine literatura nu are gen... cine abordează  problema din perspectiva genului în artă... se separă singur...”. 

Cei 12 autori au povestit despre cum a decurs colaborarea cu editorul, despre tema abordată și despre viziunea fiecăruia în ceea ce privește dragostea. Au mulțumit tuturor participanților la eveniment, precum și celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect reușit. Scriitorii au oferit autografe la finalul evenimentului” anunță Claudia Minela într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel