Marcian Petrescu, eliminat de la "Românii au talent". Adrian Sărmășan și Marius Dobra, reacții

Marcian Petrescu, cel mai bun cântăreț la muzicuță din România, a fost eliminat de la "Românii au talent", deși a primit 4 de DA, iar jurații au avut doar cuvinte de laudă la adresa sa.

VEZI ȘI: PRO TV, REACȚIE privind excluderea lui Marcian Petrescu de la Românii au talent

Marcian Petrescu a adus muzicuța și blues-ul la "Românii au talent". A avut o interpretare de excepție, a fost aplaudat de public, dar și de Andra, Mihaela Rădulescu, Andi Moisescu și Bebe Cotimanis. Totul părea că merge bine, până în momentul în care artistul a aprimit un telefon din partea Pro TV prin care i s-a spus, fără nicio explicație, că a fost eliminat.

Întrebarea care se pune este de ce nu a trecut Marcian Petrescu mai departe în concursul de talente? Este bluesul un gen muzical pe care românii nu îl apreciază la adevărata sa valoare? Pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări, am cerut opinia unor doi mari artiști: Adrian Sărmășan (cântăreț de muzică folk) și Marius Dobra (cântăreț din lumea blues-rock-ului).

(w670)

Adrian Sărmășan: Marcian Petrescu, un super muzician

Adrian Sărmășan, contactat de DC News, a spus că a cântat de foarte multe ori cu Marcian Petrescu, artistul eliminat de la "Românii au talent".

"Eu sunt prieten și cânt cu Marcian Petrescu care este un super muzician și un om de o incontestabilă valoare. Probabil interese sus puse, ca de obicei, reduc la tăcere, fără, motiv și faptă. Destul de rău și de neplăcut, mai ales pentru artist. Păcat de Marcian. Sincer, îmi pare tare rău pentru el", ne-a zis Adrian Sărmășan.

Marius Dobra: La "Românii au talent" trebuie senzație

"Eu cred că bluesul este apreciat dar, bluesul nu este un produs de masă sau - să spunem - comercial. În România, bluesul are public definitiv și vreau să spun un public fidel, cunoscător al stilului, dar vorbim de un public în număr foarte restrâns. Cred că acesta este motivul respingerii. La aceste show-uri, eu nu particip din princiu deoarece aici trebuie circ și senzație. Iar cu muzicuța, cântând un blues de calitate, nu faci senzație! În orice caz noi, cei câțiva care promovăm bluesul, eu - cânt texas blues mai rock - rămânem pe baricade și continuăm această tradiție", a spus Marius Dobra pentru DC News.

"Am avut plăcerea să cânt în mai multe țări, Ungaria, Austria, Cehia, Slovacia, Slovenia. Nu știu dacă știți, dar noi am reprezentat România la European Blues Challange în Belgia la Bruxelles. Aici a fost public internațional, au fost suporterii celor 20 de țări europene participante. Scena bluesului este în toată Europa la fel, public ales, dar fidel. În schimb... fiecare țară are specificul ei în ceea ce privește bluesul. Unii preferă bluesul clasic, mai moale, aproape acustic, alți doresc texas blues-rock. În schimb, repet: public mic, dar fidel!", ne-a mai zis Marius Dobra întrebat cum este publicul de blues în alte colțuri ale lumii.

Marcian Petrescu regretă că a participat la "Românii au talent"

Artistul care a fost aplaudat de toată lumea la "Românii au talent" regretă că a participat la concursul de la PRO TV.

"Eu NU m-am înscris cu gândul să câștig neapărat concursul! M-am înscris din dorința de a promova muzicuța și BLUES-ul - genul muzical pe care-l iubesc atât de mult și care este de foarte bună calitate! Dacă nu asta se caută în acest show... atunci... chiar îmi pare rău că am participat! Dacă un gigel sau un nene care se chinuie să imite cum se cântă blues-ul sunt trimiși în finală... ASTA CHIAR CĂ E O IDIOȚENIE și în cazul asta... chiar îmi pare rău de timpul pierdut!", spunea, marți, Marcian Petrescu.

VEZI ȘI: Marcian Petrescu, ELIMINAT de la Românii au talent, deși a primit 4 de DA. "Mascaradă ieftină"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel