Mănuși de box din Roma Antică, descoperite intacte. Detalii incredibile

foto Iulius Caesar
foto Iulius Caesar

O pereche de mănuşi de box datând din jurul anului 120 d.Hr. au fost descoperite în apropiere de Zidul lui Hadrian din Marea Britanie şi a fost expusă la muzeul Vindolanda Trust, informează miercuri UPI.

Mănuşile de piele sunt intacte şi prezintă încă urmele încheieturilor degetelor persoanei care le-a utilizat.

Obiectele sunt realizate dintr-o singură bucată de piele şi sunt concepute astfel încât să îmbrace degetele utilizatorului pentru a absorbi impactul loviturilor.

„Am văzut reprezentări ale mănuşilor de box din Roma înfăţişate pe statuete din bronz, picturi şi sculpturi, însă privilegiul de a găsi două exemple reale din piele este ceva cu totul deosebit, a declarat pentru săptămânalul Hexham Courant doctor Andrew Birley, directorul lucrărilor de excavaţie de la Vindolanda.

Birley a adăugat că „ţi se face părul măciucă atunci când realizezi că ai descoperit ceva atât de uimitor, ca aceste mănuşi de box.

Unica pereche de mănuși de box din Roma Antică 



Patricia Birley, care a studiat obiectele găsite, a declarat pentru The Guardian că, după părerea sa, aceasta este prima pereche de mănuşi de box din Roma Antică existentă astăzi, în ciuda faptului că acest sport era foarte popular în acele vremuri.

„Este întotdeauna extrem de încântător să găseşti ceva despre care ştii din alte surse - reprezentări din picturi murale, vaze... - însă, să poţi vedea obiectul real este ceva cu totul unic, a spus ea.

„Cea mai mare dintre mănuşi a fost reparată. Proprietarul a dorit neapărat să o utilizeze mai departe, aşa că a făcut tot ce a putut pentru a o repara şi a o petici, a adăugat specialista.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel