Malta va oferi bani turiștilor care vor să viziteze statul insular

Pentru turiştii care vor să călătorească în Malta pe cont propriu, statul insular a anunţat că îi va sprijini, plătindu-le o parte din cheltuielile de cazare.

Planul Autorităţii pentru Turism a Maltei este ca banii să fie acordaţi de la 1 iunie. Proiectul se adresează turiştilor care nu au apelat la agenţii sau platforme dedicate. Concret, Autoritatea pentru Turism a Maltei va plăti 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoană pentru hotelurile de patru stele şi 50 de euro de persoană la hotelurile de trei stele, potrivit digi24.

În plus, călătorii care se vor caza pe insula Gozo, cunoscută pentru plajele sale, vor primi o reducere suplimentară de 10% la rezervări în hoteluri. Pentru a avea acces la reducerile oferite, doritorii trebuie să se înregistreze pe site-ul Autorităţii pentru Turism. Programul de stimulente financiare a primit un buget de 3,5 milioane de euro, de care ar putea profita până la 35.000 de turişti, conform estimărilor.

Statul mediteranean își propune să atragă cât mai mulți turiști

Obiectivul statului mediteranean este de a atrage vizitatori pentru a depăşi criza economică provocată de pandemia de Covid-19, care a afectat îndeosebi sectorul turistic al Maltei, care în 2018 a reprezentat 27% din produsul intern brut, mai notează sursa citată.

În 2019, pe insulă au sosit 2,7 milioane de turişti, în conformitate cu datele oficiale, însă pandemia a provocat o prăbuşire de 77% a numărului de sosiri (658.000 în 2020), ca urmare a carantinei şi a restricţiilor de circulaţie din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel