Macron, vizită. Țapardel: România să-și mențină o poziție fermă!

Foto Facebook / Mihai Tudose
Foto Facebook / Mihai Tudose

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a reacționat în urma vizitei președintelui Franței, Emmanuel Macron în România. 

Iată postarea de pe Facebook a europarlamentarei PSD Claudia Țapardel: 

Vizita de ieri a președintelui Franței Emmanuel Macron în #România a fost una extrem de binevenită pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale între țările noastre și reprezintă un semn de recunoaștere a parteneriatului strategic româno-francez, România fiind un susținător puternic al unei Europe unite, libere și solidare.

Mesaj clar pentru România

Un politician cu idei moderne de reformare a proiectul european în spiritul unei integrări mai profunde din punct de vedere economic și social, liderul celei de-a doua țări ca mărime din blocul comunitar a transmis un mesaj clar de susținere a intereselor României în cadrul Uniunii Europene în cadrul primei sale vizite oficiale în regiune.

Salut aceste declarații și sunt convinsă că semnarea acordurilor comune de parteneriat economic și de investiții reprezintă încă un pas înainte pentru consolidarea și intensificarea schimburilor comerciale între cele două țări.

”Trebuie să ne sprijinim pe sprijinul oferit de către președintele Macron”

Un alt subiect de interes discutat ieri la București a fost aderarea României la spațiul Schengen, conform tratatelor europene, lucru care ar întări securitatea într-o regiune importantă de graniță a UE. Așadar, în contextul în care țara noastră îndeplinește deja toate criteriile tehnice de aderare, consider că trebuie să ne bazăm pe sprijinul oferit de către președintele Macron în acest sens, decizia fiind în acest moment la nivel politic. După cum am mai spus, avem nevoie de un Schengen puternic care să cuprindă toate Statele Membre, acest spațiu reprezentând un reper important al unității și solidarității în Uniunea Europeană, dar mai ales un plus de securitate pentru cetățenii europeni.

Semnal către România: să-și mențină o poziție fermă

În plus, în calitate de membru al Comisiei pentru Transporturi din Parlamentul European, am urmărit cu atenție și declarațiile ce țin de reforma directivei UE privind muncitorii detașați. Acesta reprezintă un subiect care mă preocupă în mod deosebit, având în atenția mea directă cele două dosare extrem de importante pentru milioanele de angajați din sectorul de transporturi, și anume noul Pachet Rutier „Europa în Mișcare" și propunerea legislativă cu privire la condițiilor sociale din acest sector.

În acest context, chiar dacă sprijin o remunerare corectă și decentă pentru cei din domeniu, consider că România trebuie să își mențină o poziție fermă față de piața unică pentru transporturi.

”Nu-și au locul într-o piață unică europeană”

Este adevărat că firmele din est nu își permit deocamdată să își plătească angajații la standardele din țări precum Franța sau Germania, dar acest lucru este rezultatul diferențelor de dezvoltare economică. Așadar, rămân în continuare la părerea că astfel de măsuri protecționiste și discriminatorii față de cetățenii din alte state nu își au locul într-o piață unică europeană.

[citeste si]

Legislația europeană trebuie să deschidă oportunități de dezvoltare pentru toți transportatorii europeni, indiferent de zona din care provin, și să creeze condiții echitabile de concurență între aceștia, astfel încât să nu afecteze buna funcționare a pieței de transporturi sau să pună în dificultate companiile din Centrul și Estul Europei.

Aștept cu interes continuarea unui dialog în această direcție și sunt sigură că vom putea găsi o cale de mijloc pentru o piață unică de transporturi. 

*Nota redacției: Intertitlurile aparțin redacției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel