Lyon - Marseille, derby întrerupt de fani în Franţa. Roxana Mărăcineanu cere măsuri dure

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franţa, a cerut măsuri dure după ce fanii au întrerupt derby-ul dintre Lyon şi Marseille. 

“Nu poți permite ca jucătorii să fie atacați în așa hal. Astfel de acte trebuie să determine oprirea automată a meciurilor. Ce s-a întâmplat la Lyon este inacceptabil. Mă gândesc la jucătorul atacat. Dimitri Payet are toată susținerea mea. Sunt necesare sancțiuni imediate și măsuri radicale”, a scris Roxana Mărăcineanu pe Twitter.

Dmitri Payet, lovit cu o sticlă 

Arbitrul a trimis echipele înapoi la vestiar, după ce Dimitri Payet a fost lovit de o o sticlă plină cu apă aruncată din tribune.

Meciul vedetă al etapei a 14-a din Ligue 1, întâlnirea dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseiile a fost suspendată. Arbitrul a trimis cele două echipe la vestiare.

Potrivit Amazon Prime, serviciul care transmite meciul, suporterul care a aruncat sticla în atacantul celor de la Marsilia a fost depistat şi scos de pe stadion.

Payet, la al doilea incident cu suporterii 

Acest incident nu este unul izolat. El vine după o serie de meciuri cu episoade violente. Cel mai grav a avut loc pe 22 august la meciul dintre Nice şi Marsilia. Meciul a fost oprit după ce suporterii au invadat terenul ca urmare a unui gest făcut de Payet - atacantul a returnat în tribună o sticlă ce fusese aruncată spre el.

Atunci, meciul Nice - Marseille, din etapa a treia a campionatului Franţei, a fost întrerupt după ce mai mulți suporteri ai lui Nice au aruncat cu obiecte către Dimitri Payet, iar atacantul lui OM a reacționat și a aruncat violent una dintre sticle înapoi către suporterii adverși. Gestul său a fost copiat de mai mulți coechipieri, inclusiv de Alvaro Gonzalez.

Cel puțin trei jucători de la Olympique Marseille au fost răniți după confruntarea cu fanii lui Nice. RMC Sports a publicat imagini cu Luan Peres și Matteo Guendouzi, ale căror răni sunt vizibile la nivelul gâtului. Al treilea ar fi Dimitri Payet, primul care a reacționat după gesturile suporterilor gazdă.

Prefectul regiunii „Alpes Maritime”, Bernard Gonzalez, a decis să închidă „Tribuna Populară Sud”, sectorul ultrașilor lui Nice, de pe stadionul „Allianz Riviera". Durata: următoarele 4 meciuri pe care echipa le va susține pe teren propriu. 

„De asemenea, avem în vedere să montăm o plasă în dreptul acelei tribune, pentru a-i putea proteja pe jucătorii adverși de diversele obiecte aruncate de fani din tribună”, a mai spus Gonzalez. 

„Tribuna Populară Sud” este sectorul din care, duminică seară, huliganii au aruncat mai întâi cu sticle, una lovindu-l pe Dimitri Payet, pentru ca apoi, după ce jucătorul lui Marseille le-a returnat-o, deloc ele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel