Loteria Naţională, veste proastă privind primele două extrageri din 2015

Pentru prima dată în istoria de 109 ani, Loteria Naţională nu organizează anul acesta primele două extrageri la Loto 6/49, acestea fiind anulate, întrucât compania nu are contract de administrare a programelor informatice care ajută la extragerea numerelor.

Pe 29 decembrie anul trecut, Ministul Finanţelor Publice anunţa că Loteria Naţională nu mai prelungeşte contractul cu firma Intralot, cea care administra soft-urile necesare desfăşurării jocurilor de noroc. O zi mai târziu, conducerea Loteriei anunţă public că tragerile loto vor fi reluate abia pe 11 ianuarie anul acesta, scrie Digi 24.

„Managementul acestei companii este depăşit de situaţia actuală. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva din 1906, de când a fost înfiinţată Loteria", a declarat Liliana Mincă, fost director al Loteriei.

De altfel, actualul manager al companiei, Adrian Mişu Manolache, informa încă de acum mai bine de un an că implementarea unui nou sistem informatic în Loteria Naţională ar putea dura cel puţin 6 luni, proces care ar putea duce și la întreruperea activităţii companiei. 

Ce spune Liliana Mincă despre extragerea din 11 ianuarie

„În primul rând, statul are de pierdut, prin încasările pe care le-ar fi făcut având cele două extrageri. Eu nu ştiu dacă pe 11 vor avea extragere, întrucât situaţia este extrem de complicată în cadrul Companiei Naţionale Loteria Română", a afirmat Liliana Mincă.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a spus că "Loteria Română a început demersurile pentru ca din ianuarie 2015 să asigure funcţionarea întregului sistem prin specialişti proprii".

Ministrul Vâlcov este însă contrazis de un fost consilier în al președintelui Loteriei Române, Sorin Constantinescu: „Jocurile erau operate exclusiv de către greci. Angajaţii Loteriei nici măcar nu aveau acces la etajul unde se desfăşura activitatea de la 6/49, de operare servere şi tot ce ţine de partea informatică. Deci, e exclus ca Loteria să aibă specialişti. Probabil, domnul Vâlcov a fost dezinformat, cum au fost şi alţi miniştri de Finanţe dezinformaţi".

Contractul dintre Loterie şi Intralot a fost încheiat pe 26 iunie 1992 pentru o perioadă de 10 ani. Pe 23 martie 2000, Loteria a semnat un act adiţional, prin care valabilitatea înţelegerii a fost prelungită până la 31 decembrie 2013. În toată această perioadă, firma grecească a încasat între 7,5 şi 8,5 la sută din încasările lunare brute ale Loteriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel