Litoral Bulgaria 2023: Cât costă șezlongurile și umbrelele, în funcție de destinația de vacanță

foto pexels/ Bulgaria
foto pexels/ Bulgaria

Românii care aleg Bulgaria în vara lui 2023, în cele mai multe cazuri, plătesc închirierea șezlongurilor și a umbrelelor de pe plajă. 

Umbrela de plajă la Burgas va costa 1,20 de leva, iar puţin mai la nord - în Sunny Beach - preţul acesteia va fi de aproape 9 ori mai mare - în jur de 10 leva, arată datele obţinute de la concesionarii plajelor, informează postul bTv de la Sofia, conform Rador. 

Preţurile pentru umbrele de plajă şi şezlonguri în Varna vor fi aceleaşi ca anul trecut - 5 leva pentru un şezlong şi 5 leva pentru o umbrelă. Preţurile în staţiunea Sf. Constantin şi Elena vor fi cuprinse între 8 şi 10 leva. "Anul acesta menţinem preţurile, nu va fi nicio creştere", a explicat Andrei Vasilev, reprezentant al concesionarului pe plaja din Varna şi staţiunea Sf. Constantin şi Elena. Pregătirea plajei din Varna începe în mod tradiţional în jurul datei de 24 mai, în timp ce plaja din staţiunea Sf. Constantin şi Elena va fi pregătită mai devreme pentru cei nerăbdători de plajă, dacă vremea este potrivită. "Primele chartere cu turişti din străinătate ajung în staţiune mai devreme, aşa că trebuie să fim pregătiţi pentru sosirea lor", a menţionat el.

"Anul acesta, plaja din Albena rămâne la preţurile de anul trecut, adică o umbrelă cu două şezlonguri va costa 21 de leva. Toţi turiştii cazaţi în hotelurile noastre se vor bucura de umbrele şi şezlonguri incluse în pachetul achiziţionat, de la al treilea rând până la promenada de pe plajă", a explicat Velina Giumova, senior sales manager la staţiunea Albena. Ea a adăugat că primul şi al doilea rând rămân contra cost, aşa cum a fost şi anul trecut. Zonele libere de pe plaja sunt menţinute la 50%, astfel încât să existe suficient spaţiu pentru toţi turiştii, indiferent dacă sunt cazaţi sau nu într-un hotel din complex.

Umbrela pentru plajă la Burgas va costa vara aceasta 1,20 leva, fiind una dintre cele mai ieftine, împreună cu cea de la campingul Nestinarka, unde un şezlong sau o umbrelă ar urma să coste în jur de 0,36 leva fiecare. În Sunny Beach, însă, umbra va costa în jur de 10 leva, iar pentru două şezlonguri cu umbrelă taxa va ajunge la 30 de leva. Pe plaja Alepu, umbrela va fi 6 leva, iar şezlongul - 8 leva. La Pomorie-Est, ca şi pe plaja centrală din Sozopol, preţurile vor fi de 7 leva pentru o umbrelă, iar în Kraimorie - 8 leva fiecare, iar pentru un şezlong - 7 leva.

După cum a scris ziarul "Sega", unii concesionari şi unii dintre cei care au închiriat plajele au stabilit deja sume impresionante. Cel mai mare preţ de închiriere până în prezent a fost atins pentru plajele Perla 1 şi Perla 2 din municipiul Primorsko - 631.080 leva cu TVA pe an. Persoana care a câştigat licitaţia de închiriere a oferit un preţ incredibil de 100 de leva pentru o umbrelă şi aceeaşi sumă pentru un şezlong, adică 200 de leva.

Poți rezerva șezlongul și online

Concesionarii de pe plaje dezvoltă o aplicaţie prin care vizitatorii vor putea rezerva online o umbrelă şi un şezlong, fără a fi nevoie să lase un prosop pentru a rezerva un loc pe primul rând de la mare. Ar trebui ca aplicaţia să fie operaţională înainte de deschiderea oficială a sezonului, la data de 1 iunie. Aplicaţia va ajuta la evitarea practicilor vicioase, cum ar fi oferirea de bani salvamarilor şi taxe suplimentare. Prin intermediul aplicaţiei, se va putea monitoriza disponibilitatea umbrelelor gratuite şi preţul acestora în timp real, iar vizitatorii îşi vor putea rezerva şi plăti locul online.

”Toată lumea va avea acces în timp real, iar turiştii vor putea să vadă dacă pe plaja respectivă sunt umbrele libere, pe ce rând se află, să le rezerve direct şi să plătească online, evitând astfel practica vicioasă către terţi, taxe suplimentare - nedeclarate”, a declarat Simeon Ţvetkov, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Activităţilor de Management al Plajelor Maritime, pentru BGNES.

Potrivit acestuia, creşterea preţului umbrelelor în această vară nu va depăşi 15%, iar aceasta este o creştere a taxei de concesiune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel