EXCLUSIV  Lista vaccinurilor importante pentru adulți. Prof. dr. Doina Azoicăi: Credem că e doar o boală a copilăriei, nu e chiar așa

DEZBATERE ONLINE: Vaccinarea, prezent și viitor
DEZBATERE ONLINE: Vaccinarea, prezent și viitor

Prof. dr. Doina Azoicăi (UMF Iași) a fost întrebată, în cadrul dezbaterii de la DC News TV, ce vaccinuri sunt recomandate adulților, pacienților cu boli cronice. 

„Considerentele epidemiologice oarecum modelează această vaccinare a cronicului. În afară de vaccinarea antigripală, categoric, vaccinarea pe care a amintit-o și domnul profesor Rafila, antidifterie, tetanos, tuse convulsivă, care, din păcate, la noi nu se aplică, dar în alte țări intră în calendarul național de vaccinări, din zece în zece ani, chiar la adult”, a spus Doina Azoicăi.

Ulterior, a precizat că „suntem obișnuiți să credem că tusea convulsivă este boala copilăriei, nu mai e chiar boala copilăriei”, „există și situații de tuse convulsivă la adulți.”

„Sunt anumite ținte care nu vizează doar copilul, perioada copilăriei și a adultului tânăr”, a subliniat Doina Azoicăi, adăugând: „Apropo de vaccinarea anti-hepatită B, care trebuie făcută, și de aceea se fac campanii de vaccinare în momentul de față, și adulții care nu au fost vaccinați în perioada copilăriei sunt vizați.”

„Să nu uităm că adultul în perioada activă poate să dobândească o anumită stare de imunosupresie și intră în altă categorie, cea a adulților cu comorbidități și cu imunosupresie determinată de anumite situații patologice. Deci, vaccinarea pe tot parcursul vieții este o țintă pe care trebuie să o percepem foarte bine și să o implementăm și la noi. În alte țări, există astfel de strategii”, a spus Doina Azoicăi. 

Declarațiile au fost făcute joi, 18 ianuarie, la „DEZBATEREA ONLINE: Vaccinarea, prezent și viitor”, eveniment organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Medical, DC Business, Stiridiaspora.ro, Defenseromania.ro, Spectacola.ro, și DC News TV. La dezbatere au participat reprezentanți ai autorităților, parlamentari, experți în sănătate publică, medici, dar și reprezentanți ai pacienților.  

DEZBATERE ONLINE: Vaccinarea, prezent și viitor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel