Lionel Messi, marcă înregistrată în Uniunea Europeană

Fotbalistul argentinian a câștigat procesul cu o firmă de biciclete.

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a obţinut, joi, dreptul de a-şi înregistra numele ca marcă de articole sportive în Uniunea Europeană, după ce justiţia a anulat o rezoluţie a Biroului pentru Proprietate Intelectuală al UE (EUIPO), informează agenţiile EFE şi Reuters, citate de Agerpres. 
Cazul a ajuns în faţa Tribunalului General al UE după ce marca spaniolă de biciclete Massi obţinuse câştig de cauză în faţa EUIPO, în anul 2013. Biroul pentru Proprietate Intelectuală stabilise atunci că Messi şi Massi sunt nume aproape identice vizual şi fonetic şi ar putea genera confuzii în rândul consumatorilor, însă tribunalul a respins acest argument, anulând prima decizie.

[citeste si]

Messi e inconfundabil

"Domnul Messi este, în fapt, o figură publică foarte cunoscută, care poate fi văzută la televizor şi despre care se discută în mod regulat, la televiziune şi radio", a precizat tribunalul.
Considerat unul dintre cei mai buni jucători din istorie, Leo Messi a câştigat de cinci ori Balonul de Aur, iar luna trecută a marcat golul cu numărul 600. El este cel mai bun marcator al clubului FC Barcelona şi al selecţionatei Argentinei. 
Tribunalul a adăugat că, dacă sunt persoane care nu au auzit de Messi, aceştia nu se află printre cei care cumpără echipament sportiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel