Linia de contur, lansare la Baia Mare

Joi, 30 ianuarie, ora 13.00, volumul Linia de contur de Daniel Cristea-Enache, apărut la Editura Spandugino, va fi lansat la Colegiul Național „Gheorghe Șincai" din Baia Mare, în Amfiteatrul „Augustin Buzura", arată un comunicat al organizatorilor.

Alături de autor, vor vorbi: conf. univ. dr. Ioan-Mircea Farcaș, decanul Facultății de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Prof. dr. Delia Muntean, secretar general de redacție la revista „Nord Literar", Călin Vlasie, scriitor.

Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

„Considerat de Nicolae Manolescu drept cronicarul literar al generației 2000, Daniel Cristea-Enache – director de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, redactor la revista România literară și director al revistei online Literatura de azi – ne oferă în acest volum un veritabil model de memorie critică literară, elaborat de-a lungul unui portret vibrant și cât mai complet al celor mai importante cărți din proza românească recentă și din literatura subiectivă."
(din prezentarea Editurii Spandugino)

„Niciunul dintre colegii lui de generație n-a dat dovadă de atâta consecvență, deși destui au început, ca și el, prin a scrie critică de întâmpinare, renunțând însă relativ repede, atrași de felurite miraje. Daniel Cristea-Enache rămâne cronicarul literar al generației 2000. Consacrate cu precădere, în primii ani, unor autori aparținând generațiilor vechi, cronicile lui se ocupă tot mai des de scriitorii tineri."
Nicolae Manolescu (din Istoria critică a literaturii române, ediția a II-a)

„Volumul de față este dedicat prozei (romane, nuvele, povestiri) și literaturii subiective (non)ficționale (memorialistică, jurnale, epistolare, autobiografii, cărți de călătorii, volume cu documente din arhivele CNSAS, cărți de dialoguri, eseistică filtrată biografic, publicistică ficționalizată). Pentru prima oară într-o carte a mea de cronici, proza «obiectivă» e împletită cu literatura «subiectivă», în interiorul unei aceleiași generații, confruntată cu un context istoric."

Daniel Cristea-Enache

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel