Lider PNL: DNA a deschis un nou dosar pentru Năstase și Ponta

Andreea Paul, deputat PNL, salută decizia DNA de a deschide un nou dosar în cazul Rompetrol.

”După 25 de intervenții publice și parlamentare pe care le-am avut legat de escrocheria deceniului ‘Năstase-Ponta-Rompetrol’, astăzi DNA deschide dosarul Rompetrol III”, spune deputatul. Dosarul este necesar pentru a da răspunsuri clare la câteva întrebări:

 

1. De ce nu a recuperat statul român datoria de aproape 600 de milioane de dolari de la Rompetrol Group? Datoria Rompetrol echivalează cu pagubele generate de corupţie şi deconspirate de către DNA în anul 2015. 

 

2. De ce nu beneficiază românii de niciun leu din aceste datorii, de niciun euro din fondul de investiţii promis de 1 miliard de euro de către guvernul PSD și Rompetrol, de niciun loc de muncă nou creat promis prin memorandumul semnat de către Victor Ponta în luna februarie 2013? Cazul Rompetrol este simbolul EŞECULUI guvernării PSD, al TRANZACŢIILOR CONTROVERSATE și NECONSTITUŢIONALE ale PSD, demarate în anul 2003 în timpul guvernării Năstase și închise prin memorandumul lui Ponta în anul 2013.

 

3.  Memorandumul de Înţelegere încheiat între statul român şi Rompetrol Group N.V. semnat de Victor Ponta avea din start clauzele nefuncționale. Cine răspunde pentru stingerea prin memorandum a litigiilor aflate pe rolul instanţelor de judecată dintre Ministerul Finanţelor Publice şi Rompetrol Group? Este vorba de hoție, rea credință sau incompetență?

 

4. PNL a cerut înființarea unei Comisii de anchetă parlamentară pentru datoria Rompetrol încă de la mijlocul anului 2015 și niciodată nu am primit avizul conducerii Camerei Deputaţilor dominate de către PSD. Această comisie de anchetă ar fi trebuit să verifice modul în care Guvernul Ponta a apărat interesele naționale în ceea ce  privește recuperarea datoriilor de aproape 600 de milioane de dolari de la Rompetrol. 95 de parlamentari au semnat această solicitare. 

 

5. De ce premierul Ponta nu a salvat Oltchim şi un oraş întreg, Râmnicu Vâlcea, ştiut fiind că are o poziţie strategică şi că datoriile de 600 de milioane de dolari încasate de la Rompetrol ar fi fost suficiente pentru salvarea Oltchim?”, se arată într-un comunicat semnat de Andreea Paul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel