Liana Stanciu-EUROVISION 2015. "În fiecare zi mă străduiesc să fiu un om bun" - EXCLUSIV

A trecut aproape o săptămână de când trupa Voltaj a câștigat finala Eurovision România 2015. Pentru Liana Stanciu, șefa delegației românești la Eurovision pentru al doilea an consecutiv, a fost o perioadă tumultoasă, cu răutăți și jigniri. A trecut peste toate cu fruntea sus și a demonstrat că nu a favorizat pe nimeni la Eurovision, așa cum s-a vehiculat în presă.

Liana Stanciu va pleca la întâlnirea șefilor de delegație Eurovision 2015 și spune că se va strădui din răsputeri să facă tot ce poate pentru țara noastră și pentru Televiziunea Română. Liana Stanciu a povestit, în exclusivitate pentru DC News, care a fost cel mai frumos lucru petrecut la Eurovision, în finala națională. 

DC News: Vă așteptați la o reacție vehementă din partea românilor după ce trupa Voltaj a câștigat Eurovision? 

Liana Stanciu: Nu mă așteptam la nicio reacție. Sunt pur și simplu impresionată de valul de oameni care susțin piesa "De la capăt" a trupei Voltaj. De asemenea, sunt surprinsă de oamenii care nu înțeleg că votul a fost o decizie care nu are legătură nici cu mine și nici cu Televiziunea Română. Piesa trupei Voltaj a fost aleasă de foarte mulți români, dar și de juriul format din specialiști. Sigur că sunt amărâtă pentru că oamenii nu înțeleg că nu mai este ca pe vremuri când un singur om răspundea de tot. Acum fiecare are câte o atribuție. A trecut de mult perioada în care un singur om era șef peste tot evenimentul.

VEZI ȘI: Eurovision 2015. LIANA STANCIU, reacție după acuzațiile care i se aduc

DC News: V-a fost greu când s-a spus că ați favorizat trupa Voltaj? În finala națională s-a văzut că Voltaj a câștigat datorită numărului mare de voturi primite.

Liana Stanciu: Mi-e în continuare greu. În fiecare zi mă străduiesc să fiu un om bun, dar în continuare văd că vin tot felul de acuze. Sunt oameni supărați din diverse motive și întotdeauna trebuie să existe o persoană pe care să își verse nervii și suferințele. Eu pot să înțeleg acest lucru câtă vreme nu îmi aduce mie un prejudiciu moral profund. Am fost în repetate rânduri acuzată de multe lucruri, dar această ultima acuzație nu are nicio legătură cu mine. Menționez că eu am văzut spectacolul din sală. Dacă eram o persoană implicată, aș fi stat să văd din sală ce se întâmplă în finala Eurovision 2015?

DC News: Cu ce lucru frumos ați rămas după finala Eurovision?

Liana Stanciu: Am rămas cu un spectacol minunat. Am descoperit un public extraordinar. Craiova are niște oameni excepționali. Sunt foarte multe lucruri frumoase. După ce nervii se vor stinge, lumea va descoperi și alte lucruri frumoase.

DC News: Ce îi sfătuiți pe membrii trupei Voltaj? Să cânte în engleză sau în română pe scena Eurovision de la Viena?

Liana Stanciu: În opinia mea, cred că piesa ar trebui cântată în limba română, dar măcar un refren să fie în limba engleză. Așa văd eu lucrurile. Mergem în Europa și oricât de frumoasă ar fi melodia în limba română, mesajul piesei trebuie să treacă granița. Din acest motiv, cred că măcar o strofă sau un refren ar trebui să fie în limba engleză. Aș începe piesa prin a cânta românește pentru că reprezintă România și pentru că vorbim despre o cauză socială a părinților din România. Voltaj pentru acest lucru a venit la Eurovision: să transmită un mesaj. Sunt foarte mulți oameni care au spus că Voltaj nu avea nevoie de Eurovision pentru că membrii trupei sunt suficient de cunoscuți și au suficient de mult succes. Probabil că oamenii au dreptate. Cei de la Voltaj nu venit să se autopromoveze, ci pentru a promova o cauză. 

DC News: Aveți un mesaj pentru românii care vor urmări marea finală Eurovision 2015?

Liana Stanciu: Atunci când am spus "Let's speak româneşte" nu m-am referit la faptul că piesa trebuie cântată în românește, ci la faptul că acolo, la Eurovision, sunt multe țări cu mulți oameni și s-au sedimentat niște limbi de circulație în care se salută. De exemplu, țările nordice se salută într-un fel de norvegiană-daneză-suedeză; o limbă pe care o înțeleg toți. Mă gândeam ce frumos ar fi ca Europa să învețe să spună "Bună ziua" sau "Salut" sau pur și simplu "Bună". La asta mă refeream. În rest sunt simple speculații. 

VEZI ȘI: Mihai Trăistariu, REACȚIE despre scandalul EUROVISION 2015 - EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel