Lasă o ceapă pe balcon peste noapte și vei rezolva o problemă enervantă

Lasă o ceapă pe balcon peste noapte și vei rezolva o problemă enervantă. Sursa foto: freepik.com
Lasă o ceapă pe balcon peste noapte și vei rezolva o problemă enervantă. Sursa foto: freepik.com

Alergia la acarieni este cea mai comună și cea mai dificil de tratat. Cu toate acestea, un spațiu prăfuit, umed și slab ventilat rămâne mediul ideal pentru aceste insecte.

Din fericire, există diverse trucuri pentru a depăși problema. Dacă copiii suferă de astm sau alergii, aceste metode vor fi foarte utile. Descoperă toate sfaturile pentru a elimina din casă aceste insecte.

Acarienii sunt insecte minuscule din familia căpușelor și păianjenilor. Deși invizibile cu ochiul liber și greu de observat, insectele pot face ravagii pe piele. Există mii de specii diferite de acarieni, dar toți mușcă și sug sângele. Desigur, simptomele mușcăturii variază, dar, de obicei, mușcăturile se prezintă sub formă de mâncărime. Alte simptome pot include pete roșii și leziuni ale pielii. Mai mult, aceste insecte pot genera creșterea mucegaiului și pot duce la diferite boli respiratorii.

Gospodinele cu experiență pun scorțișoară pe covor înainte de a-l aspira: trucul care le scapă de o problemă mare

Care sunt cele mai bune metode de combatere a acarienilor? Un lucru este cert: acarienii sunt principala sursă de alergii în casă. Prin urmare, este important să faci regulat curățenie în  sufragerie, să speli bine lenjeria de pat, să îndepărtezi praful de pe covoare și să aerisești cât mai bine interiorul casei.

Ești invadat de  acarieni? Iată două remedii care trebuie încercate 

Metoda 1. Pune o ceapă afară, pe balcon. Ceapa are un miros puternic, neplăcut, pe care acești acarieni nu îl pot tolera. Prin urmare, ceapa va acționa ca un adevărat repelent, deoarece mirosul său se va difuza în aer și va ține toți acarienii departe. Astfel, datorită acestei legume, vei putea preveni proliferarea acarienilor în interiorul casei.

Pune zahăr pe blugi înainte de a-i spăla și vei evita o problemă majoră

O ceapă se taie în două jumătăți, care se pun pe balcon. Înlocuiește ceapa la fiecare 2-3 zile, astfel încât mirosul ei să fie întotdeauna descurajator.

Metoda 2. Amestecă 1 cană de bicarbonat de sodiu (150 grame) cu 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai. Acesta este o metodă relevantă în lupta cu acarienii, care se înmulțesc în saltele și perne. De fapt, proprietățile acestor substanțe modifică mediul de care aceste microorganisme au nevoie pentru a prolifera și, în plus, neutralizează mirosurile neplăcute generate de umiditate.

Într-un recipient, amestecă bine bicarbonatul de sodiu cu uleiul esențial de arbore de ceai. Apoi pulverizează soluția pe salteaua și lenjeria de pat. Lasă să acționeze o oră. Apoi, freacă soluția cu o perie și îndepărtează excesul cu un aspirator. Repetă procedura cel puțin o dată pe lună. Veți simți o diferență clară! 

Îndepărtează o pată de grăsime de pe haine fără să le speli. Murdăria va rămâne amintire

Nu există niciun secret: ventilația casei este esențială. Cel mai bine este să aerisești camera imediat după trezire dimineața, deoarece acarienilor nu le plac temperaturile răcoroase. Este chiar recomandat să scoți perna și plapuma pe balcon sau terasă.

Pune pernele în congelator! Trucul pare neobișnuit, dar este dovedit. Pentru a ucide toți acarienii, temperaturile foarte reci sau foarte calde sunt infailibile. Pune pernele în congelator pentru 24 de ore. Apoi spală-le la 60°C în mașină de spălat pentru a eradica acarienii persistenți.

De asemenea, când schimbi lenjeria de pat, se recomandă să întorci salteaua pentru a promova o mai bună ventilație și pentru a preveni înmulțirea acarienilor în pat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel