Lady in red, la RAR Botoşani. Unii îi zic "bătrâna Dacie..."

Inspectorii RAR Botoşani au avut parte de o maşină sută la sută românească. 

"De multe ori, atunci când ne referim la o astfel de mașină, folosim sintagma “bătrâna Dacie”, dar celei din imagini nu credem că i s-ar potrivi. Poate, mai degrabă, “lady in red”. În ciuda celor aproape 50 de ani trecuți de la data fabricației, acest autovehicul adus de proprietar la RAR Botoșani demonstrează că vechimea nu înseamnă nimic atunci când există pasiune", au scris cei de la RAR pe Facebook. 

Dacia 1300 este un automobil produs în România de către compania Dacia (cunoscută acum sub numele de Automobile Dacia S.A.) în perioada 1969-2004. Acesta este o versiune românească a automobilului Renault 12 și a reprezentat una dintre primele încercări ale României de a produce în masă propriile autovehicule.

Iată câteva informații cheie despre Dacia 1300:

Lansare: Dacia 1300 a fost lansată pentru prima dată în 1969 în fabrica Dacia din Mioveni, România. A fost un automobil de familie conceput pentru a fi accesibil pentru majoritatea populației.

Design și performanță: Dacia 1300 a fost dezvoltată pe baza modelului Renault 12 și avea un design similar. Era disponibilă în mai multe variante, inclusiv sedan cu patru uși, break și variante cu cinci uși. Mașina era echipată cu un motor pe benzină cu patru cilindri și avea tracțiune față.

Popularitate: Dacia 1300 a devenit rapid populară în România datorită prețului accesibil și a durabilității sale. A fost adesea folosită ca mașină de familie și pentru transportul public.

Evoluții ulterioare: Pe parcursul anilor, Dacia 1300 a suferit numeroase îmbunătățiri și actualizări, inclusiv îmbunătățiri la nivelul motorului și caroseriei. Modelul a fost denumit ulterior Dacia 1310 și apoi Dacia Solenza.

Opțiuni de export: Pe lângă vânzările pe piața internă, Dacia 1300 a fost exportată în mai multe țări din Europa și din alte părți ale lumii, sub diferite nume, cum ar fi Dacia Denem în Turcia sau Dacia 1300/1310 în Franța.

Încetarea producției: Producția Dacia 1300 a încetat în 2004, când a fost înlocuită cu modele mai moderne produse de Dacia. Cu toate acestea, mașinile Dacia 1300/1310 rămân în continuare populare în România, unele dintre ele fiind folosite și în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel